ארגוני זכויות האדם – האגודה לזכויות האזרח בישראל, מרכז אדוה ורופאים לזכויות אדם – פנו הבוקר למשרד הבריאות בדרישה להורות לקופות החולים להפסיק לשווק למבוטחי ה"משלימים" ביטוחי בריאות המכסים תרופות מצילות ומאריכות חיים.
במכתב, מתריעים הארגונים כי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, וכן הוראות משרד הבריאות, אוסרים על הקופות להציע למבוטחי המשלימים תרופות מצילות או מאריכות חיים במסגרת המשלימים – בין אם הדבר נעשה ישירות, ובין אם בעקיפין, באמצעות חברת ביטוח פרטית. פניית הארגונים יצאה בעקבות תכניות שמפעילות קופות החולים מכבי והכללית, המציעות למבוטחי ה"משלימים" פוליסות לכיסוי תרופות מצילות ומאריכות חיים, באמצעות שיתופי פעולה עם חברות ביטוח פרטיות.
כזכור, בשנת 2007 עבר בכנסת התיקון לחוק ביטוח בריאות ממלכתי שאסר על קופות החולים לשווק למבוטחי ה"משלימים" תרופות מצילות ומאריכות חיים, בשל הנזק ארוך-הטווח שתכנית כזו עשויה לגרום למערכת הבריאות הציבורית. התיקון זכה לתמיכה נרחבת בקרב גורמים במערכת הבריאות ומחוצה לה: האגודה לזכויות האזרח, מרכז אדוה ורופאים לזכויות אדם, בכירים במשרד הבריאות, מנהלי בתי חולים וההסתדרות הרפואית וראש שדולת הבריאות בכנסת, ח"כ חיים אורון.
לדברי עו"ד מיכל פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח "המחוקק אמר את דברו באופן ברור, כשקבע במפורש כי יש להגן על סל בריאות ציבורי עשיר ומקיף, ואסר על הכללת תרופות חיוניות בביטוחים המשלימים. למרות זאת, קופות החולים עושות דין לעצמן כשהן עוברות על החוק במודע ומציעות תרופות ושירותי בריאות חיוניים רק לאלו שיכולים לשלם".