בדיון שהתקיים הבוקר (18.8.09) בבית המשפט העליון, מתחו שופטי בית המשפט העליון, ריבלין, נאור ורובינשטיין, ביקורת חריפה על הסחבת של משרד החינוך בטיפול בבית הספר לבנים בשועפאט, שהוקם בצמוד למפעל מתכות מזהם. כל השופטים סברו שיש למצוא פיתרון בהקדם, על מנת שבראשון בספטמבר תיפתח שנת הלימודים בבית הספר – ללא אוויר מזוהם.
את הערעור שהגישו נציגי ועד ההורים של בית הספר היסודי לבנים בשועפאט, יחד עם האגודה לזכויות האזרח ואדם טבע ודין. הסחבת של משרד החינוך ועיריית ירושלים נמשכת כבר שנה שלמה, ובמהלכה התקיימו הלימודים בבית הספר היסודי בצמוד למפעל מתכות מזהם. 800 תלמידי בית הספר נאלצו ללמוד במשך שנה שלמה בצמוד למפעל ולנשום את עשן הארובות שפולט המפעל. רבים מהם דיווחו על כאבי ראש, סחרחורות, הקאות, קשיי נשימה ואף התעלפויות.
העותרים הציגו חוות דעת מקצועית של ד"ר אריה ונגר, מומחה בתחום איכות אוויר מטעם אדם טבע ודין, ובו קביעה מפורשת, כי הלימודים בסמוך למפעל פוגעים בבריאותם של הילדים. גם המשרד להגנת הסביבה מתנגד למיקומו הנוכחי של בית הספר.
עו"ד טלי ניר, האגודה לזכויות האזרח: "משרד החינוך ועיריית ירושלים נהגו תחילה בחלמאות, כאשר החליטו על פתיחת בית הספר בלבו של אזור תעשייה מזוהם ובצמוד למפעל, ואחר כך בסחבת בלתי נסבלת, כאשר במשך שנה שלמה טענו כי "נעשים מאמצים" לשינוי המצב. אי אפשר שלא לתהות, האם מישהו היה מעלה על דעתו לנהוג כך כלפי תלמידים יהודים ממערב העיר.
עו"ד קרן הלפרן-מוסרי, אדם טבע ודין: "אנחנו מברכים על כך שבית המשפט הבהיר למדינה ששנת הלימודים לא תוכל להיפתח במצב הדברים הנוכחי בו נפגעת זכותם הבסיסית של התלמידים ללימודים בסביבה ראויה ובריאה. טוב עשתה המדינה כשאימצה את עמדתנו לפיה, במיוחד כשמדובר בילדים המהווים אוכלוסיה רגישה, אסור למקם בית ספר בלב אזור תעשיה ובסמוך למפעל, בלי קשר לשאלה, אם המפעל עומד בתקנים החוקיים או לא."