הזכות למים

החל ממחר: תאגידי המים לא יורשו לנתק חייבים ללא היתר מיוחד

water

החל ממחר, ה-1 באפריל 2015, תאגידי המים לא יוכלו לנתק אנשים מהזרם בגין חוב ללא היתר מיוחד מרשות המים. על פי הכללים שקבעה הכנסת בעניין זה, תאגידי המים לא יורשו לנתק אנשים שהתקשו לעמוד בתשלומי המים בשל מצבם הכלכלי. תאגידי המים אינם רשאים לנתק בגין חובות שנצברו לפני ה-1 באפריל 2015.

לקראת כניסתן של התקנות לתוקף, מפרסמת האגודה לזכויות האזרח זכותון בנושא תעריפים, טיפול בחובות וטיפול בניתוקי מים. הזכותון מפרט, בין השאר, מה אפשר לעשות במקרה שנצבר חוב ועולה חשש מפני ניתוק; מהן זכויותיהם של צרכנים שקיבלו התראה לפני ניתוק;  מה אפשר לעשות אם תאגיד המים מציע הסדר תשלומים שאי אפשר לעמוד בו, כיצד אפשר לבטל עיקול של חשבון הבנק, ואיך אפשר להסתייע במחלקת הרווחה.

עו"ד טלי ניר מהאגודה לזכויות האזרח, שעתרה לבג"ץ נגד ניתוקי המים והובילה מטעם האגודה את המאבק בהם: "בשנים האחרונות שבנו והתרענו על האבסורד, שגורם לכך שאנשים נאלצים לחיות ימים ושבועות בלי מים רק בשל עוני. אני מברכת על כך שהגורמים האחראיים ברשות המים הבינו שדרוש תיקון רציני, ומודה לחברי הכנסת – אבישי ברוורמן, איציק שמולי, איתן כבל ואחרים – שהתגייסו כדי לקדם שינוי חיוני. תשלומי המים עדיין יקרים מדי, ומשק המים עדיין לוקה בבעיות קשות, אבל החל ממחר, יש לקוות, אלפי אנשים החיים בעוני יינצלו מהמצוקה והבושה שגורם ניתוק המים עקב חובות.

מוקדם עדיין לדעת, מה יקרה בשטח, ואם משפחות החיות בעוני יזכו להגנה אפקטיבית מפני ניתוק. האגודה לזכויות האזרח ושורה של ארגונים ופעילים מרחבי הארץ יעמדו על המשמר במטרה להבטיח שזה אכן יהיה כך, ואני מזמינה את הציבור הרחב לפנות אלינו במקרים של ניתוקים לא מוצדקים".

אסתר צדוק, פעילה בפורום המים הירושלמי, שנותקה מהמים בגין חובות: "למרות שאני ובעלי שנינו אנשים עובדים, לא הצלחנו לעמוד במחירי המים ונקלענו לחובות עצומים, שעברו גם להוצאה לפועל וגרמו לנו למשבר נוראי. אנחנו עדיין מתמודדים עם האסון הכלכלי שנחת עלינו בגלל חובות המים, אבל אני מקווה שהשינוי שהצלחנו להביא, ימנע מאחרים להגיע למה שקרה לנו."

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות למים,זכויות חברתיות

סגור לתגובות.