זכויות האדם בישראל – תמונת מצב 2003

מצב זכויות האדם בישראל בתקופה יולי 2002 – יוני 2003.

נעמה ישובי

תודה ל: עו"ד רחל בנזימן, עו"ד דן יקיר, עו"ד דורי ספיבק, דובית אטר, מרים לידור, עו"ד באנה שוגרי-בדארנה, עו"ד לילה מרגלית, עו"ד שרון אברהם-ויס, עו"ד נעה שטיין, עו"ד עודד פלר, טל דהן, פיראס עלמי, יואב לף על הערותיהם החשובות ועל תרומתם לדו"ח.


פתח דבר

במגילת העצמאות הובטח כי מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום; תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.

כיום, במלאת למגילה חמישים וחמש שנים – לא חירות, לא צדק ולא שלום; לא שוויון זכויות חברתי ולא שוויון זכויות מדיני; לא חופש דת ולא חופש מצפון; בוודאי ובוודאי שלא נאמנות לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.

אנו מבקשים במסמך זה להתריע מפני מגמות וצעדים, אשר מצטברים לרוח רעה מדאיגה ומסוכנת. פעולות הממשלה הזו מערערות את היסודות של דמוקרטיה ושל סולידריות חברתית במדינת ישראל. אבני היסוד של זכויות אדם במדינה.

הממשלה הזו אמנם אינה נושאת לבדה באחריות להידרדרות. היא ממשיכה ואולי משלימה, ביתר שאת, מגמה שנמשכת זה שנים אחדות, ועיקריה: פגיעה בזכויות המיעוט הערבי וערעור על מעמדה של מערכת המשפט כמגן הדמוקרטיה; הפרטה גורפת, המעדיפה את רווחי המעטים על פני רווחת הרבים; פגיעה אנושה בכל מערך השירותים החיוניים לאזרחים – בבריאות, בדיור, בחינוך ובביטחון סוציאלי – פגיעה קשה בתעסוקה ואף בזכויות העובדים להיאבק על תנאי העבודה והפרישה. דה לגיטימציה של יריבים פוליטיים במחיר ויתור על עקרונות דמוקרטיים בסיסיים כמו חופש הביטוי ושוויון בפני החוק; כל זה – בתוך גבולות המדינה. ואילו מחוצה לה – שלילה מוחלטת של זכויות אדם ופגיעה חסרת-תקדים בחפים מפשע.

על כל אלה ועוד – בדפים הבאים.

לדוח המלא

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: אזרחות ותושבות,דמוקרטיה,הזכות לבחור והזכות להיבחר,הזכות לבריאות,הזכות לדיור,הזכות לחיי משפחה,הזכות לחיים ולשלמות הגוף,הזכות לקיום בכבוד (רווחה וקצבאות),הזכות לשירותי רווחה,הכפרים הבלתי מוכרים,זכויות אזרחיות,זכויות אסירים,זכויות בהליך הפלילי,זכויות במעצר ובחקירה,זכויות האדם בשטחים הכבושים,זכויות המיעוט הערבי,זכויות חברתיות,חופש התנועה,חינוך לזכויות אדם,עוד ...

סגור לתגובות.