תושבי המערות בדרום הר חברון יוכלו לאגור מים, לקצור ולרעות את צאנם

כך קבע בג"צ ב-9.5.02 בדיון בעתירת האגודה לזכויות האזרח. בינתיים יישמר הסטטוס קוו שקדם לגירוש התושבים. דיון נוסף בעתירה ייערך לקראת סוף חודש יוני

בדיון שהתקיים ב-9.5.02 בבית המשפט העליון בעתירת האגודה לזכויות האזרח כנגד פינוי תושבי המערות בדרום הר חברון, הצהיר נציג פרקליטות המדינה, כי למדינה אין כל כוונה להרוס בארות מים באזור דרום הר חברון, לרבות את בארותיהם של העותרים שלגביהם הוצאו צווי הריסה. בג"צ הורה למדינה לתת לאגודה לזכויות האזרח הודעה מוקדמת של 72 שעות מראש לפחות, באם תהיה כוונה להרוס בארות. כמו כן נרשמה הצהרת נציג הפרקליטות בדבר מתן האפשרות לעותרים, תושבי דרום הר חברון, לרעות את צאנם ולקצור את שדותיהם.

עוד החליטו היום השופטים אליהו מצא, איילה פרוקצ`יה ואדמונד לוי, כי יצורפו 112 עותרים נוספים שמסרו תצהירים בדבר מגוריהם בשטח לידי האגודה. נציג פרקליטות המדינה הודיע לבג"צ כי נערך דיון בנושא אצל שר הביטחון, אך טרם התגבשה הצעה סופית. נציג פרקליטות המדינה ציין כי "רשויות הצבא עסקו בעת האחרונה בגיבוש העמדות הנוגעות לעניין" וביקש לדחות את הדיון בעתירה "לפרק זמן קצר של שבועות בודדים לכל היותר". השופטים קבעו שהדיון בעתירה יידחה למועד שלא יאוחר מסוף חודש יוני 2002.

בדיון ציינה עו"ד מנאל חזאן מהאגודה, כי הצורך של התושבים לאגור מים הוא צורך בסיסי ביותר, שאינו בגדר בקשה מוגזמת. עו"ד חזאן ביקשה מהמדינה להתחייב כי רשויות צה"ל יימנעו מלהפריע לעותרים לאגור מים, המשמשים למחייתם של התושבים ושל הצאן אותו הם רועים, וכן להימנע מכל פעולה שתפריע לקציר היבול של התושבים, ממנו הם מתפרנסים. בכך יתאפשרו לעותרים סטנדרטים מינימליים של חיי אנוש עד למתן הכרעה בעתירה. כאמור, נציג פרקליטות המדינה נענה לבקשות אלה של האגודה לזכויות האזרח.

עוד ציינה עו"ד חזאן היום בדיון, כי היא נאותה להסכים לבקשה בכדי לתת הזדמנות לניסיון למציאת פתרון אמיתי וצודק לסכסוך, באופן שישמור על זכויות העותרים.

עו"ד חזאן מוסיפה, כי חרב הגירוש עדיין מרחפת מעל לראשיהם של העותרים והם סובלים מהתנכלויות של חיילים, המונעים מהם, בין השאר, גישה לשדותיהם בעונת הקציר הנוכחית.

עד לקיומו של הדיון בבג"צ בחודש יוני, יישארו בתוקפם צו הביניים לשמירת הטטטוס קוו שקדם לגירוש וההסדר שנקבע בחודש אפריל 2000 בין האגודה ועותרים נוספים לבין רשויות צה"ל. על פיו, עד למתן תשובה מפרקליטות המדינה לא יבוצע כל פינוי של תושבי המערות הפלסטינים שחזרו בעבר להתגורר בביתם במערות, ובמידה ויהיה שינוי כלשהוא בגישת צה"ל תינתן לאגודה הודעה על כך.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות לדיור,זכויות האדם בשטחים הכבושים

סגור לתגובות.