שוחררו 10 מפגינים פלסטינים אזרחי ישראל שנעצרו בלוד

האגודה לזכויות האזרח: הגשת כתב האישום מהווה פגיעה בחופש הביטוי ובזכות להפגין

בתום דיון שהתקיים ב-14.4.02 בבית משפט השלום ברמלה, שוחררו עשרת המפגינים שנעצרו על-ידי המשטרה ביום רביעי האחרון, לאחר שהפגינו בכיכר העצמאות בלוד. כל העצורים שוחררו, בוטלה בקשת התביעה המשטרתית למעצר בית עד תום ההליכים והוחזרו כל הפקדונות הכספיים שהופקדו כערבות במשטרה. החלטת השופט שמואל ברוך, סגן נשיא בית משפט השלום ברמלה, לשחרר את המפגינים, נתקבלה לאחר שלדיון לא התייצב נציג התביעה המשטרתית. בדיון הופיעו עו"ד דן באומן מטעם האגודה לזכויות האזרח, ועורכי הדין איבתיסאם טנוס וזיאד אבו גאנם.

כל המפגינים שנעצרו הם פלסטינים אזרחי ישראל, שהפגינו בכיכר העצמאות בלוד ביום רביעי האחרון בשעות הערב בגנות פעולות צה"ל בשטחים. המפגינים החזיקו בשלטים בלבד, מבלי שקראו קריאות כלשהן. מספר דקות לאחר שנאספו, כשמספר המפגינים אינו עולה על 15 איש, הגיעו למקום שוטרים מתחנת לוד, הכריזו שההפגנה אינה חוקית וביקשו מהמפגינים להתפזר. משסירבו להתפזר, החלו השוטרים לבצע מעצרים. המפגינים שנעצרו פנו לאגודה לזכויות האזרח בבקשה לסיוע משפטי.

עו"ד באומן מדגיש, כי ההפגנה היתה חוקית לחלוטין, שכן מדובר במשמרת מחאה שקטה שאינה מצריכה רישיון, וזאת על פי פקודת המשטרה והנחיות היועץ המשפטי לממשלה. עוד מציין עו"ד באומן, כי כתב האישום שהוגש נגד המפגינים מהווה פגיעה בחופש הביטוי ובזכות להפגין. עו"ד באומן מוסיף, כי כתב האישום והבקשה למעצר עד תום ההליכים היו מוטים לחלוטין ונגועים באפליה כלפי המפגינים, שכולם כאמור, פלסטינים אזרחי ישראל.

האגודה לזכויות האזרח מדגישה, כי הזכות להפגין היא זכות יסוד, המעוגנת כיום בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. ייחודה של הפגנה כדרך ביטוי הוא בכך, שהיא מתקיימת במקום ציבורי, דבר שמאפשר למפגינים להסב את תשומת לב הציבור לנושא או דעה מסויימים, ולהדגיש את כמות התמיכה באותה דעה.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות להפגין,זכויות אזרחיות,זכויות המיעוט הערבי,חופש הביטוי,עוד

סגור לתגובות.