המלצות ועדת גרמן – סקירה ביקורתית

אילוסטרציה: חדר ניתוח

בחודש יוני 2014, אחרי שנה תמימה של עבודה ובה מאות דיונים ושימועים, פירסמה ועדת גרמן את המלצותיה. ההמלצות לא כללו היתר להפעלת שר"פ (שירות רפואי פרטי) בבתי החולים הציבוריים בארץ. היה זה רגע של סיפוק לפעילים רבים ולאנשי ציבור – מארגונים לשינוי חברתי, מהתקשורת, מהכנסת וממערכת הבריאות – שבמשך שנה שלמה נאבקו נגד אפשרות זו ובעד רפואה ציבורית שוויונית.

המלצות הוועדה מקיפות עוד מגוון נושאים, במיוחד כאלה הקשורים ליחסי הרפואה הפרטית והציבורית. הבולטת לרעה מכולן היא ההמלצה להתיר תיירות מרפא, וישנן עוד המלצות שלהן אנו מתנגדים. יש גם עוד המלצות חיוביות שעוסקות בנקודות מהותיות במערכת הבריאות, כמו אספקת שירותים שיוויונית לפריפריה.

בסקירה שלפניכם, פרי עבודה משותפת של האגודה לזכויות האזרח, רופאים לזכויות אדם ומרכז אדוה, אנו נוגעים בכל הנושאים האלה. הניתוח והתגובות להמלצות הוועדה המובאים כאן נובעים מתפיסותינו העקרוניות ביחס לזכות לבריאות, ולעקרון השוויון המונח בבסיסה. אנו נשענים על הניסיון הבינלאומי, שמלמד שמערכת בריאות ציבורית ושוויונית יעילה הרבה יותר מאשר מערכות פרטיות או פרטיות למחצה.

בסקירה זו מובאות תגובות הארגונים להמלצות ועדת גרמן. המסמך מתחלק לשלושה חלקים: חלק א' – המלצות שלהן אנו מתנגדים: סיבת ההתנגדות, התרחיש שאליה יוביל לדעתנו קבלת ההמלצה הנדונה, וחלופה שאנו מציעים להמלצה זו. חלק ב' – המלצות שבהן אנו תומכים תוך הסתייגות: סיבת ההסתייגות, תרחיש וחלופה או תוספות להמלצה. חלק ג' – המלצות שבהן אנו תומכים במלואן: עמדתנו, תרחיש והערות.

 

סקירה ביקורתית: המלצות הוועדה לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית ("ועדת גרמן"): word | pdf

 

קישורים:

"בלי הבדל בין עשיר לעני": מתווה להצלת מערכת הבריאות הציבורית – נייר עמדה של האגודה לזכויות האזרח ורופאים לזכויות אדם. המתווה המוצע בנייר זה הוצג גם בפני ועדת גרמן.

נייר עמדה ביחס לתיירות מרפא – מרכז אדוה, האגודה לזכויות האזרח ורופאים לזכויות אדם.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות לבריאות,זכויות חברתיות,שוויון בשירותי בריאות

סגור לתגובות.