מחר (1.2.2011) יקיים בית הדין הארצי לעבודה דיון בערעור של מורה לשפה הערבית ולדת האיסלאם, שפוטרה מעבודתה לאחר 27 שנות עבודה בבית הספר לבנות שמידט, בית ספר פרטי נוצרי בירושלים, לאחר שהחלה לעטות חיג'אב (כיסוי ראש של נשים מוסלמיות). פיטוריה של המורה, נאדרה נמרי, נומקו בכך שלבישת החיג'אב פוגעת באחידות ובצביונו הייחודי של בית הספר, המבקש לקדם ערכים של סובלנות בין -דתית ופלורליזם.
האגודה לזכויות האזרח הצטרפה לערעור כידידת בית המשפט. בבקשת ההצטרפות ציין עו"ד ד"ר יעקב בן-שמש, המייצג את האגודה, כי החלטת בית הדין האזורי לעבודה לאפשר את הפיטורין מבוססת על תפיסה שגויה של מושגי השוויון, האחידות והניטרליות הדתית; לוקה בהבנה חלקית של מושגי הסובלנות והפלורליזם; פוגעת קשות בזכות לשוויון, חופש דת ותרבות; ונשענת על פרשנות שגויה של חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988.
עו"ד ראויה אבו רביעה מהאגודה לזכויות האזרח: "בית הדין האזורי לעבודה העניק למעסיקים פרטיים פטור גורף מהאיסור להפלות לרעה עובדים בשל דתם ובשל מנהגיהם הדתיים, ואני מקווה שבערעור יהפוך בית הדין הארצי את ההכרעה. עטיית כיסוי ראש היא סוגיה רגישה במיוחד ומעוררת מחלוקת, שראוי לטפל בה באופן שמכבד את השונות ושאיננו מאפשר כפייה בנושאי דת. זכותה של קהילה לקיים לעצמה חינוך ייחודי איננה פוטרת את אותו מוסד חינוכי משמירה על עקרונות היסוד של המשפט הישראלי – שיוויון, חופש דת וזכויות אדם".
עו"ד ד"ר יעקב בן שמש: "אסור להתיר פיטורין של אדם רק בשל סממן דתי הנוגע ללבושו. העובדה, שבית הדין האזורי לעבודה אישר את פיטורי המורה, עלולה לתת לגיטימציה לאפליה לרעה של נשים מוסלמיות עוטות חיג'אב, יהודים חובשי כיפה או נוצרים שיענדו צלב".