הבלוג "פעולה אחת ביום" שהקימו האגודה לזכויות האזרח ועמותת במקום – מתכננים למען זכויות תכנון, הוקם במטרה להביא לכך שהכפר א-תואנה, כפר פלסטיני בדרום הר חברון שנמצא תחת אחריות ישראלית מלאה, יחובר למים. במשך חודשיים וחצי, הוזמנו הפעילים שהתנדבו לפרויקט דרך הבלוג ופייסבוק, להתגייס בכל פעם לפעולה אחת של כמה דקות. בכל פעם, יעד אחר נבחר ל"בליץ", והפעילים עבדו בתיאום מלא – על אף שרובם מעולם לא נפגשו זה עם זה או עם תושבי הכפר הפלסטיני.
בין השאר, הם "הפציצו" במכתבים אל הח"כים חיים אורון ודב חנין, ששלחו בעקבות זאת שאילתא למשרד הביטחון; אל סגן שר הביטחון מתן וילנאי, שבדק את העניין ואל שר התקשורת משה כחלון, שהבטיח גם הוא לבדוק את הנושא. לסגן שר החוץ דני איילון הציעו הפעילים לחבר את הכפר למים לטובת ההסברה הישראלית בעולם.
מלבד מכתבים, הפעילים גם נרתמו לפרויקטים יצירתיים: צילמו את הברזים בביתם לאות הזדהות עם תושבי הכפר, העלו לרשת סרטון שבו צעירים ישראלים "מודים" לתושבי הכפר, ש"מוותרים" על מים לטובתם, יצרו ערך בויקיפדיה ואחר כך גם משחק מחשב שממחיש את בעיית הבנייה והתכנון בכפר.
המפנה הגיע בעקבות ההחלטה לפנות למנהל האזרחי: לאחר שתא"ל יואב מרדכי, ראש המנהל האזרחי, קיבל מטח של פניות, הוא התקשר באופן אישי לשתיים מהפעילות שפנו אליו, הודה להן על מכתביהן ועדכן כי בכוונתו לכנס ישיבה מיוחדת בנוגע לחיבור הכפר למים. בעקבות זאת, קיבלה האגודה לזכויות האזרח מכתב ובו הודעה על ההחלטה לחבר את הכפר למים
"אנחנו מתרגשים ושמחים על החלטת המינהל האזרחי לחבר את הכפר למים אחרי שלושים שנה" מסרו הפעילים, "אבל צריך לזכור שזה רק חלק קטן מהבעיה. במצב נורמלי, מים זורמים וקורת גג הם עניין בסיסי, לא סיבה לקמפיין שלם. עם זאת, הלקח החשוב הוא שלא צריך להסתפק בקיטורים על המצב, יש מה לעשות וצריך להפעיל נוכחות אזרחית – ויש עם מי לדבר".
"ישראל אחראית לכ- 150,000 תושבים פלסטיניים המתגוררים בשטח C , רבים מהם חיים בכפרים שאינם מוכרים על ידי ישראל ולכן הם חסרי תכנית מתאר" מסביר אלון כהן-ליפשיץ, אדריכל בעמותת "במקום". "תושבים רבים אינם יכולים לבנות את בתיהם כחוק, והדבר גם מקשה על חיבור של כפרים שלמים לתשתיות אלמנטריות כמו מים וחשמל".
"החלטנו, שאם לא נוכל לשנות בגדול, נתחיל בקטן" מספר אהוד עוזיאל, רכז פעילות ציבורית באגודה לזכויות האזרח. "האתגר שהצבנו לעצמנו היה חיבור של הכפר הפלסטיני א-תואנה למים. תושבי הכפר משתמשים במים שמגיעים אליהם במכולות, והם משלמים עליהם פי שבע ממה שמשלם הישראלי הממוצע על המים. מאתיים מטר משם עובר צינור של "מקורות" שמזרים מים נקיים להתנחלויות מעון וכרמל ולמאחז חוות מעון הסמוכים. לא היינו בטוחים שנצליח, אבל אמרנו לעצמנו שגם אם זה לא יקרה, הפעילות עצמה תעורר מודעות לבעיות של מחסור במים ובקורת-גג לפלסטינים שחיים תחת שליטה ישראלית בשטח C. 'פעולה אחת ביום' בא להציע סוג חדש של אקטיביזם, למי שאכפת לו ורוצה לשנות."