לצפיה בסרטון לחצו על התמונה.
זכויות אדם בירושלים המזרחית: עובדות ונתונים
הם מונים שליש מתושבי ירושלים; חצי מהאוכלוסייה הם קטינים, ושני שליש חיים מתחת לקו העוני; מאז 67', למעלה משליש מאדמותיהם הופקע; למחצית מהילדים בגיל בית הספר אין מקום במערכת החינוך הממלכתית, וכ-9,000 מתוכם לא לומדים באף מסגרת חינוכית; הם סובלים מטרטורים אינסופיים במשרד הפנים; 160,000 מהם גרים בבתים שנבנו ללא היתר בלית ברירה; כמעט ואין להם שירותי דואר; מאות אלפים חיים בלי ביוב זורם ובלי אספקת מים סדירה; מטפלים בהם מעט מדי עובדים סוציאליים, ויותר מדי שוטרים של משמר הגבול.
האגודה לזכויות האזרח מזמינה אתכם ללמוד על חייהם של שליש מתושבי עיר הבירה ש"חוברה לה יחדיו" בדוח מצב עדכני.
זכויות אדם בירושלים המזרחית: עובדות ונתונים (עברית, ערבית, אנגלית)
מאתיים ימי חסד: מדיניות ישראל בירושלים המזרחית בעידן ניר ברקת
יותר צווים להריסת בתים; תכניות פיתוח בלתי מספקות, שיישומן אינו נראה באופק; עידוד ההתנחלויות היהודיות במזרח העיר; הצהרות שנויות במחלוקת; המשך האפליה התקציבית; סחבת בטיפול בחינוך; שירותי תברואה כושלים; אבל גם – תרגום טפסי עירייה לערבית.
אלו רק חלק מ"הישגיו" של ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, במהלך ששת החודשים הראשונים לכהונתו בתפקיד.
דוח האגודה לזכויות האזרח מנתח את מדיניות הטיפול של ברקת בירושלים המזרחית וקובע: למרות אווירת הפעלתנות, קיים חשש ממשי כי מדיניותו של ברקת תחמיר עוד יותר את מצבם של הפלסטינים תושבי ירושלים המזרחית ותביא לערעור נוסף של מרקם היחסים הרופף בעיר.
מאתיים ימי חסד: מדיניות ישראל בירושלים המזרחית בעידן ניר ברקת (עברית, אנגלית)
הפגנת מחאה
מאות מפגינים השתתפו בהפגנה שהתקיימה ביום חמישי, 21.5.09, ברחבה שמחוץ לשער שכם בעיר העתיקה. נשאו דברים הארכיבישוף עטאללה חנא, פעיל שכונת ואדי חילווה סילואן ג'וואד סיאם, עורכות הדין נסרין עליאן וטלי ניר מהאגודה לזכויות האזרח והרב יחיאל גריינימן מארגון "שומרי משפט – רבנים לזכויות האדם".
גם המופתי של ירושלים, שייח' מחמד ח'סיין נכח בהפגנה, מלווה בחבר המועצה המחוקקת של הרשות הפלסטינית, ח'אתם עבדל קאדר.
עו"ד טלי ניר, האגודה לזכויות האזרח: "תושביה הפלסטינים של בירת ישראל ה'מאוחדת', סובלים אפליה והזנחה קשה כמעט בכל תחום שיש לו נגיעה לעיריית ירושלים או למוסדות הממשלה. דווקא ביום ירושלים אנחנו מפגינים יחד כדי לחשוף את המציאות הקשה שמאחורי המיתוס של 'איחוד העיר'.
גם אם עתידה של ירושלים המזרחית יוכרע במסגרת התהליך המדיני, כל זמן שתושביה נתונים לריבונות ישראלית, יש להבטיח את זכויות האדם הבסיסיות שלהם, על מנת שיוכלו להתקיים בכבוד בעירם".
ההפגנה התקיימה ביוזמה ובארגון של ועדי התושבים של שכונות ירושלים המזרחית, יחד עם האגודה לזכויות האזרח, שומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם והוועד הישראלי נגד הריסת בתים.
תמונות מההפגנה:
צילום: נירית מוסקוביץ', האגודה לזכויות האזרח