לרענן ההנחיות בעניין מקומות שבהם אסור למשטרת ההגירה לבצע פעולות אכיפה


שבעה ארגוני זכויות אדם פנו למפכ"ל המשטרה בעקבות פעילות אכיפה של משטרת ההגירה, שנערכה בסמוך למשרדי קו לעובד – בניגוד להנחיות הקובעות כי אין לבצע כל פעולות אכיפה שהן במשרדי ארגוני זכויות אדם

קו לעובד | האגודה לזכויות האזרח בישראל | מוקד סיוע לעובדים זרים | רופאים לזכויות אדם | מרכז אדוה | המרכז לסיוע משפטי לעולים – המרכז לפלורליזם יהודי

9 במרץ 2009

לכבוד
רב ניצב דודי כהן
מפכ"ל
משטרת ישראל

שלום רב,

הנדון: ביצוע פעילות אכיפה של משטרת ההגירה בסמוך למשרדי קו לעובד

אנו, ארגוני זכויות אדם וארגונים לשינוי חברתי, פונים אליך במחאה חריפה בעקבות הפרסומים בתקשורת שלפיהם הגיעו אתמול שוטרי משטרת ההגירה למשרדי קו לעובד לצורך ביצוען של פעולות אכיפה כלפי מהגרי עבודה שפנו לארגון. אנו דורשים, כי תקיים בדיקה עם השוטרים המעורבים, כי תפרסם הודעה פומבית המגנה את המעשה, וכן כי תפעל לחידודן ולריענונן של ההנחיות שעניינן המקומות בהם אין לבצע פעולות אכיפה.

אתמול (8.3.2009), בסביבות השעה 10 בבוקר, הגיעו למשרדי קו לעובד ברח' י"ל פרץ בתל-אביב עו"ד חני בן ישראל העובדת בעמותת קו לעובד ועו"ד עודד פלר מן האגודה לזכויות האזרח בישראל. עורכי הדין נדהמו למצוא בכניסה למשרדי הארגון שני שוטרים ממשטרת ההגירה (האחד לבוש בבגדים אזרחיים והאחר במדים) אשר הורו למתקהלים במקום – כולם מהגרי עבודה שהגיעו לארגון בבקשה לקבל סיוע – להזדהות ולהציג בפניהם את דרכוניהם. פרטיהם של השוטרים: רס"ר א' ג' (מ"א ——) ורס"ר א' א' (מ"א —–).

משהבהירו עורכי הדין לשוטרים כי אין הם אמורים לבצע כל פעולות אכיפה שהן במשרדי ארגון זכויות אדם, טענו השוטרים כי שלושה חשודים בשהייה שלא כדין נמלטו מהם ברח' העלייה הסמוך ועל כן הגיעו למשרדי הארגון שמא יימצאו אותם חשודים שם. יצוין, כי למיטב הבנתם של עורכי הדין, לשוטרים לא היה כל יסוד סביר לחשד שמי מהאנשים שנמלטו מהם ברחו למשרדי קו לעובד, אלא אך שיערו באופן בלתי מבוסס שכך. אף משהוברר כי אנשים אלה אינם בקרב קבוצת מהגרי העבודה שהתקהלו בפתח הכניסה לארגון באותה השעה, ואשר באו אליו, כאמור, בבקשה לקבל סיוע, הורו השוטרים לנוכחים במקום להזדהות בפניהם תוך הצגת דרכוניהם, ורשמו את פרטיהם של הפונים.

כפי שודאי ידוע לך, משרדיהם של ארגוני זכויות אדם וסביבתם נמנים מזה שנים עם המקומות בהן לא מבוצעות פעולות אכיפה של משטרת ההגירה. רציונל הדבר ברור – ביצוע פעולות אכיפה במשרדי ארגונים אליהם פונים מהגרי עבודה בבקשת סיוע, או בסמוך להם, תניא את ציבור הפונים מלפנות לעזרתם של הארגונים ולקבל סיוע בעניינים הנוגעים, לא אחת, למימוש זכויותיהם היסודיות. אנו רואים בחומרה רבה את פעילותם של השוטרים, וסבורים כי היא מהווה חצייה גסה של קו אדום ברור. בפעילות זו יש כדי לערער את קשרי האמון בין ארגוני זכויות האדם המסייעים למהגרים לבין קהילות המהגרים הפונות אליהם בבקשת סיוע, ובכך לפגוע פגיעה ממשית וקשה בפעילותם.

אנו דורשים, אם כן, כי תקיים בדיקה עם השוטרים המעורבים, כי תפרסם הודעה פומבית המגנה את המעשה, וכן כי תפעל לחידודן ולרענונן של ההנחיות שעניינן המקומות בהם אין לבצע פעולות אכיפה.

בכבוד רב,

חני בן ישראל, עו"ד
קו לעובד

עודד פלר, עו"ד
האגודה לזכויות האזרח בישראל

שבי קורזן
מוקד סיוע לעובדים זרים

רן כהן
רופאים לזכויות אדם

ברברה סבירסקי
מרכז אדוה

רעות מיכאלי, עו"ד
המרכז לסיוע משפטי לעולים – המרכז לפלורליזם יהודי

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: זכויות אזרחיות,מהגרי עבודה

סגור לתגובות.