בית המשפט העליון פסק הבוקר (16.3.06) באורח תקדימי, כי על משרד הפנים לבדוק בקשות להסדרת מעמדם בישראל של בני זוג זרים, ידועים בציבור של אזרחים ישראלים, מבלי שיידרשו תחילה לצאת מהארץ. בכך קיבל בית המשפט את עמדתה של האגודה לזכויות האזרח, אשר ייצגה את אחד משני הזוגות, שפסק הדין ניתן בעניינם. את בני הזוג ייצג עו"ד עודד פלר מהאגודה לזכויות האזרח, ופסק הדין ניתן על ידי השופטת דורית ביניש, בהסכמת הנשיא אהרן ברק והשופט אליעזר ריבלין.
בני הזוג, אזרח ישראל ומהגרת עבודה מהפיליפינים, הכירו בישראל, והם חיים יחדיו זה למעלה משנה וחצי כידועים בציבור. הם מבקשים להינשא, אולם הדבר אינו אפשרי בשלב זה, שכן הם ממתינים להתרת נישואיה הקודמים של האישה בפיליפינים. כאשר ביקש האזרח הישראלי להסדיר את מעמדה של בת-זוגו בישראל, דרש משרד הפנים כי האישה תעזוב את הארץ, כתנאי לתחילת הטיפול בבקשה. בני הזוג עתרו לבית המשפט לעניינים מינהליים בתל אביב, אשר קיבל את עתירתם וקבע, כי על משרד הפנים לבחון את הבקשה ללא שתידרש האישה לצאת מהארץ. המדינה ערערה על פסק הדין לבית המשפט העליון, ובערעור יוצגו בני הזוג בידי עו"ד פלר מהאגודה לזכויות האזרח. כאמור, הבוקר דחה בית המשפט העליון את ערעורה של המדינה ופסק, כי הדרישה לעזיבת בן זוג ידוע בציבור, כתנאי לבחינת הבקשה להסדרת מעמדו בארץ, אינה מידתית, ועל כן דינה להתבטל.
בשולי פסק הדין מתחו השופטים ביקורת נוקבת על משרד הפנים, וזאת בשל אי-פרסומו המספק של נוהל ידועים בציבור, באופן המונע נגישות סבירה לנוהל מצד אלה הזקוקים לו.
עע"מ 4614/06