לקיים את פסק הדין בעניין מעמד לבן זוג זר, ידוע בציבור, של אזרח ישראלי

בעתירת האגודה מ-8.3.05 מתבקש בג"ץ לקבוע, כי פסק דין, שניתן ע"י בית משפט מוסמך נגד המדינה, הוא מחייב. זאת לאחר שמשרד הפנים ממשיך להתנות טיפול בבקשה למעמד של בן זוג זר, ידוע בציבור של אזרח ישראלי, ביציאתו מהארץ, בניגוד לפסיקת בית המשפט לעניינים מינהליים

ב-29.12.04 קיבל בית המשפט לעניינים מינהליים בתל-אביב-יפו עתירה שהגישה האגודה לזכויות האזרח נגד הדרישה, שבן זוג זר, ידוע בציבור של אזרח ישראלי, ייצא את הארץ, כתנאי לבחינת בקשתם של בני הזוג להסדיר את מעמדו. השופט עוזי פוגלמן החיל גם על בני זוג ידועים בציבור את הלכת סטמקה, האוסרת על גירושם של בני-זוג זרים הנשואים לאזרחי ישראל, ועל הצבת דרישה, כי יצאו מישראל לפני הסדרת מעמדם. בית המשפט פסק, כי מדיניות כזו אינה מידתית, על רקע פגיעתה בזכויות היסוד של בני הזוג.

משרד הפנים שקל את צעדיו, ולסוף החליט שלא לערער על פסק הדין. במשרד הפנים ובמשרד המשפטים הוחלט, שכיוון שמדובר בפסק דין של בית המשפט המחוזי, אין מדובר בהלכה מחייבת, ומשרד הפנים יכול להמשיך במדיניותו, כאילו מעולם לא ניתן פסק הדין.

בעתירה שהגישה האגודה לזכויות האזרח ב-8.3.05 מתבקש בג"ץ לקבוע, כי פסק דין, שניתן על ידי בית משפט מוסמך נגד המדינה, הוא מחייב (אלא אם ערכאה גבוהה יותר הפכה את פסק הדין). העתירה הוגשה בשמם של בני זוג, אזרחית ישראל ואזרח טורקיה, ושני ילדיהם. משרד הפנים נדרש בעתירה להחיל על בני הזוג את ההליך המדורג להסדרת מעמדם של בני זוג זרים של אזרחים ישראלים, שאינם נשואים, מבלי שיידרש האזרח הטורקי לצאת את ישראל כתנאי לבחינת הבקשה.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: אזרחות ותושבות,הזכות לחיי משפחה,זכויות אזרחיות

סגור לתגובות.