לאפשר את פתיחתן של חנויות בחברון שנסגרו בידי צה"ל

בג"ץ דחה ב-45 ימים את המשך הדיון בעתירת האגודה בעקבות מניעת פתיחתן של כמאה חנויות בעיר העתיקה בחברון מזה קרוב לשנה, הפוגעת אנושות בזכויות יסוד של בעליהן ובחברה הפלסטינית בעיר כולה

בדיון שנערך ב-20.10.03 בעתירת האגודה לזכויות האזרח נגד מפקד כוחות צה"ל ביהודה והשומרון, בדרישה לשים קץ לסגירתן הכפויה של כמאה חנויות בדרך שלאלה הקטנה שבעיר העתיקה של חברון, הסמוכות לבתים בהם מתגוררים מתנחלים יהודים, החליטו שופטי בג"ץ אור, דורנר וחיות לדחות ב- 45 ימים נוספים את המשך הדיון בעתירה. את העתירה הגישה עו"ד נעה שטיין מהאגודה לזכויות האזרח, בשמם של שני בעלי חנויות ברחוב, שחנויותיהם נסגרו בידי צה"ל. החנויות נסגרו בחודש נובמבר 2002, ומאז לא הורשו בעליהן לפתחן, דבר הגורם להם ולמשפחותיהם מצוקה כלכלית קשה. כן פוגעת סגירתן של החנויות בתושבי האזור, שמתקשים להשיג את צורכיהם הבסיסיים, בשל סגירת החנויות הסמוכות לבתיהם. פגיעה זו בולטת במיוחד, לנוכח העוצר, שהוטל במשך תקופות ארוכות באזור, וכן אמצעים נוספים שבהם נוקט צה"ל ואשר מוטטו את כלכלתה של העיר חברון ופגעו קשות באוכלוסיה האזרחית.

השופטים החליטו לדחות את הדיון ב-45 ימים נוספים עקב הודעתה של פרקליטות המדינה, כי צה"ל מתכוון לאפשר את פתיחתן של מרבית החנויות לאחר שתושלם בנייתם של שער וקירוי מקטע, שאורכו כתשעים מטרים, מרחוב השלאלה הקטנה באזור הסמוך למתחם בית הדסה, באמצעות גדר קשיחה, שתחובר למבנים ברחוב ותמנע את האפשרות להשליך מטענים ואבנים לעבר מתחם זה. המדינה הצהירה, כי בכוונתה לבצע עבודות אלה בתקופה הקרובה, אך לא התחייבה מפורשות באשר למועד סיומן. עד לרגע זה, כמעט שנה מאז נסגרו החנויות, לא הוחל בביצוען של עבודות אלה. יצוין עוד, שגם לאחר שתסתיימנה עבודות אלה, עדיין מתכוון צה"ל למנוע את פתיחתן של מספר חנויות, הסמוכות לבית הדסה ולבית רומנו. השופטת דורנר התייחסה לכוונה זו והדגישה בפני נציגי המדינה, כי יש לבחון דרכים לפיצוי בעלי החנויות, שפתיחתן לא תתאפשר.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: אפליה והפרדה,הזכות לקניין,זכויות האדם בשטחים הכבושים,חופש התנועה

סגור לתגובות.