בפנייה דחופה שהעבירה האגודה לזכויות האזרח ב- 9.2.03 למחלקת הבג"צים נאמר שהכפרים סאלם, דיר אל חטב ועזמוט, הנמצאים באזור שכם, והמונים ביחד למעלה מ- 10,000 תושבים, מצויים מזה למעלה משלושה חודשים בסגר מוחלט, שהשלכותיו על חייהם קשות ביותר.
בפנייה מציינת עו"ד נעה שטיין מהאגודה לזכויות האזרח, כי מלאי התרופות והמזון בכפרים הולך ואוזל, ולמרות זאת כוחות צה"ל אינם מאפשרים יציאתם או כניסתם של כלי רכב לכפרים לצורך העברת סחורה. מצב זה מסכן את בריאות התושבים, ביניהם קשישים וילדים, אשר אינם מחוסנים מפני מחלות קשות, וכן חולים כרוניים. בנוסף לכך, אל האגודה לזכויות האזרח הגיעו דיווחים על עיכוב אמבולנסים בידי חיילי צה"ל בכניסות לכפרים, דבר המעכב ומונע פינוי חולים ופצועים לבתי חולים.
מאות ילדים ובני נוער, אשר בתי הספר בהם הם לומדים נמצאים מחוץ לכפר, מושבתים מלימודים מזה זמן רב, היות ואין באפשרותם לצאת מהכפרים אל בתי הספר. כך גם מאות מורים, שמלמדים בבתי ספר אלה, אינם מגיעים לעבודתם בשל הסגר. השלכותיו החמורות של הסגר מצטרפות לתמונה קשה של עוני ומחסור, אשר הם מנת חלקם של התושבים בחודשים האחרונים: רבים מבין התושבים, אשר מקומות העבודה שלהם נמצאים מחוץ לכפרים, אינם מגיעים לעבודתם, וגם מצבם של בתי העסק בתוך הכפרים התדרדר ורבים מהם נסגרו.
הסגר המוחלט על הכפרים הוא תוצאה של תעלה באורך של כ- 7 ק"מ, אשר נחפרה ע"י כוחות צה"ל, והחוסמת את דרך הגישה היחידה לכפר עזמוט וכן את שתי דרכי הגישה לכל אחד מן הכפרים סאלם ודיר אלחטב. בנוסף, כוחות צה"ל, המוצבים מסביב לכפרים, אינם מאפשרים כניסת כלי רכב לכפרים או יציאתם מהם לכיוון שכם. כתוצאה מאלה, אין כל גישה לשלושת הכפרים, לא רק לכלי רכב אלא גם להולכי רגל.
עוד נאמר בפניית האגודה, כי עוד לפני כחודש וחצי פנתה האגודה לזכויות האזרח אל אל"מ שלמה פוליטיס, היועץ המשפטי לאיו"ש, בדרישה להסיר לאלתר את הסגר על הכפרים. למרות חומרת העניין, עד לכתיבת שורות אלה לא ניתן מענה לפניית האגודה, למעט תשובה טלפונית, כי יש בסיס לפנייה וכי העניין ייבדק. עו"ד שטיין מוסיפה, כי לא זו בלבד שלא ננקטו צעדים כלשהם להסרת הסגר ולפתיחת דרכי גישה אל הכפרים, צה"ל החמיר את צעדיו כנגד התושבים, ואף אינו מאפשר להולכי רגל לצאת מהכפרים או להיכנס אליהם.
האגודה לזכויות האזרח מדגישה, כי השמת שלושת הכפרים בסגר מוחלט מהווה פגיעה קשה בחופש התנועה של תושבי הכפרים. מדובר באמצעי דרסטי, אשר השימוש בו צריך להיעשות תוך איזון ראוי בין שיקולי הצבא לשיקולי זכויות האדם של התושבים, איזון אשר בוודאי שלא נעשה במקרה זה. עו"ד שטיין מציינת, כי בג"ץ קבע בעבר, כי מחובתו של צה"ל להותיר לפחות ציר תנועה אחד פתוח לכלי רכב, המוביל אל מקום יישוב מרכזי סמוך. בפנייה נאמר, כי הפגיעה בחופש התנועה גוררת אחריה הפרת זכויות אדם בסיסיות אחרות: זכותם של התושבים לחיים, לבריאות, לחינוך, לחיי משפחה ולכבוד.
מדינת ישראל, כבעלת השליטה האפקטיבית בשטחים, מחוייבת מכוח הדין הישראלי והדין הבינלאומי להבטיח את קיומן של זכויות אלה, ואיננה רשאית להפר אותן ולרמוס אותן ברגל גסה. השימוש בסגר, תוך פגיעה בזכויות אדם כה בסיסיות, במשך זמן ארוך ובהיקף רחב שכזה, אינו סביר, ופוגע באוכלוסיה רחבה על לא עוול בכפה. פגיעה זו מנוגדת גם לעיקרון כי איש בשל עבירתו ייענש, ולאיסור החמור על ענישה קולקטיבית.
עו"ד שטיין מבקשת בפנייתה ממנהלת מחלקת הבג"צים להנחות לאלתר את הגורמים המוסמכים לכך, בדבר חובתם להסיר לאלתר את הסגר על הכפרים סאלם, דיר אלחטב ועזמוט ולהותיר דרכי גישה לכפרים אלה.