היום, 10.12.01, יום זכויות האדם הבינלאומי, נערך דיון בעתירה שהגישו האגודה לזכויות האזרח בישראל, הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל והמוקד להגנת הפרט נגד שירות בתי הסוהר, משטרת ישראל והשב"כ. העתירה הוגשה בשם שני עורכי דין, ח`אלד קוזמאר וחנאן חטיב, בדרישה לאפשר להם להיפגש עם לקוחותיהם, המוחזקים בבתי סוהר ובבתי מעצר בישראל. כמו כן דורשים הארגונים בעתירה, כי שירות בתי הסוהר יימנע מלדרוש פרוטוקול דיון בבית משפט כתנאי לפגישה של עורכי דין עם לקוחותיהם, ויימנע מלהציב סוהר בטווח שמיעה בפגישה בין עורך הדין לכלוא. עוד דורשים הארגונים, כי משטרת ישראל והשב"כ לא יגבילו את מספר עורכי הדין, המורשים להיפגש עם עצורים. העתירה הוגשה על-ידי עו"ד דן יקיר מהאגודה לזכויות האזרח.
לקראת הדיון בעתירה הוגשו תצהירים, ובהם תלונות נוספות בעניין מניעת מפגש בין עורכי דין ללקוחותיהם העצורים בבתי מעצר בישראל. התצהירים מצביעים על מדיניות שיטתית להערמת קשיים ולהטלת מגבלות בלתי חוקיות על פגישת עורכי דין עם עצורים פלסטיניים. כך, למשל, עולה מתצהירה של עו"ד אלגרה פצ`קו, כי בחודש שעבר לא איפשרו לה לפגוש עצורים בבית הסוהר "שיקמה" באשקלון, וזאת על-אף שהיו בידה יפויי כוח ממשפחותיהם. עו"ד פצ`קו מציינת, כי לכל אורך השנים שהיא מייצגת חשודים ועצירים פלסטינים, לא נתקלה בדרישה להציג יפוי כוח חתום לפני הביקור הראשון אצל עציר.
בדיון היום ציינה השופטת טובה שטרסברג-כהן, כי "לא יכול להיות שעו"ד יחכה במסדרונות שעות" כדי לפגוש את מרשו ואז יצטרך להציג מסמכים שונים. בתום הדיון, החליטו השופטים שטרסברג-כהן, אנגלרד וריבלין, כי פרקליטות המדינה תגבש בתוך 30 יום נוהל לביקורי עורכי דין, אצל עצירים ואצל אסירים. הנוהל יועבר לארגוני זכויות האדם העותרים על מנת שיעירו את הערותיהם, ולאחר מכן יוגש לבג"צ.