האגודה לזכויות האזרח פנתה בדחיפות לראש ענף ייעוץ וחקיקה בפרקליטות הצבאית הראשית, אל"מ חני כספי, בבקשה להורות ליחידתו של מר מרסלו סבירסקי, לפטור אותו משירות מילואים אליו זומן ולהימנע מלזמנו לשירות מילואים עד סוף חודש אוגוסט 2003. זאת, בשל היותו המטפל העיקרי בבתו הפעוטה בת כ- 3 חודשים. עוד מבקשת בפנייה עו"ד הדס תגרי מהאגודה לזכויות האזרח להנחות את רשויות הצבא לדחות או לפטור זמנית משירות מילואים גברים שמחויבויותיהם כמטפלים עיקריים בילדיהם מונעות מהם לצאת לשירות מילואים, בהתאם לנסיבות העניין.
מר סבירסקי הינו סמל בדרגתו, משרת בגדוד הנדסה קרבית במילואים מאז שנת 1990, ובשנים אלה שירת כ- 30-40 ימי מילואים מדי שנה בתעסוקה מבצעית ובאימונים. מר סבירסקי הינו אב לשלושה ילדים, בני 10, 6, ותינוקת בת כ- 3 חודשים. רעייתו של מר סבירסקי מסיימת בסוף חודש זה את חופשת הלידה שלה ומחוייבת לשוב לעבודתה כמורה. מר סבירסקי, שהינו מורה אף הוא, מצוי בשנת לימודים זו בשנת שבתון, ובני הזוג נערכו כך שמר סבירסקי יוכל לטפל בבת התינוקת בשנת חייה הראשונה. זימונו של מר סבירסקי ל- 30 ימי מילואים ימנע ממנו למלא את תפקידו כמטפל העיקרי בבת הפעוטה.
בפנייה מציינת עו"ד תגרי כי יציאתו של מר סבירסקי למילואים בנסיבות המתוארות, תפגע ברצף הטיפולי ההורי המתוכנן על ידי בני הזוג בשנת חייה הראשונה של הבת התינוקת. למעשה, הפתרון היחידי האפשרי הוא נטילת חופשה של חודש, ללא תשלום, על ידי בת זוגו של מר סבירסקי, אשר בהיותה מורה כבר מיצתה את ימי החופשה שלה בתשלום. להיעדרות כזאת, מודגש בפנייה, תהיינה השלכות כלכליות משמעותיות, אשר משפחת סבירסקי לא תפוצה בגינן ויכבידו עליה ביותר. כל פניותיו של מר סבירסקי למפקדיו בבקשה להשתחרר משירות המילואים מהסיבות שתוארו נענו בשלילה. נמסר לו כי לכל היותר יוכלו לקצר את משך השירות בשבוע ימים, כך שיעמוד על 24 יום, ומעבר לכך עליו "להסתדר".
עו"ד תגרי מפרטת בפנייה, כי צה"ל, ככל רשויות המדינה, מחויב לכבד את זכויות היסוד של המשרתים בו, ובכלל זה הזכות לשוויון. כמו כן, צה"ל מחויב להתחשב בנסיבותיהם האישיות של המשרתים בו, חובה המעוגנת גם בחוק שירות ביטחון. החוק מעניק לשר הביטחון סמכות לפטור משירות, סדיר או מילואים, לתקופה מסוימת או לחלוטין, מטעמי משפחה. עו"ד תגרי מוסיפה, כי במקרים, שעדיין אינם רבים, בהם האב הינו המטפל העיקרי בילדיו, באופן שיציאתו לשירות מילואים תשבש באופן קשה את שגרת הטיפול בילדים, יש לצמצם את היקף השירות, לדחותו, או לפטור אותו ממנו לתקופה הרלוונטית, הכל בהתאם לנסיבות העניין.
עוד מציינת עו"ד תגרי בפנייה לפרקליטות הצבאית, כי זכותם של המשרתים בצבא לשוויון בתנאי שירותם, ללא אפליה בשל מינם, זכתה לאחרונה לעיגון מיוחד בחוק שירות ביטחון. כמו כן, צה"ל כפוף לרוחו של חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, הקובע כי כל זכות בקשר להורות הניתנת לעובדת במקום עבודתה תינתן גם לגבר. עו"ד תגרי מדגישה, כי העדר התחשבות מצד צה"ל בנסיבות בהן המערכת המשפחתית מסתמכת משמעותית על טיפולו של האב כמטפל עיקרי, באופן שאינו עולה בקנה אחד עם היעדרות ממושכת, מבטלת לחלוטין את האפשרות, כי הטיפול בילדים יסתמך באופן עיקרי על טיפולו של האב. תוצאה זאת מנוגדת לכוונת המחוקק ולפרשנות בתי המשפט לה, כי יש לעודד מימוש הזכות והחובה ההורית על ידי אבות.