האגודה פנתה לראש הממשלה בדרישה להכיר בעוול ההיסטורי, לעשות צדק ולהביא מזור למשפחות
לרגל יום המודעות לפרשת ילדי תימן, המזרח והבלקן שחל ביום רביעי (21.6), פנתה האגודה לזכויות האזרח לראש הממשלה בנימין נתניהו. בפנייה דורשת האגודה להכיר בעוול ההיסטורי, לעשות צדק ולהביא מזור למשפחות, ולנקוט צעדים משמעותיים, ובהם:
- הקמת גוף ציבורי שבו יהיו שותפים גורמי הממשלה, משפחות וארגונים חברתיים, שיעסוק בתיעוד ובהנצחה של הפרשה וייבחן דרכים לסייע למשפחות.
- חשיפה מרבית של החומרים הרלבנטיים שעמדו בפני הוועדות השונות, וכן חשיפה של מסמכים שבידי גורמים שפעלו כשלוחיה של המדינה בטיפול במשפחות באותן שנים.
- הקצאת משאבים לצורך עריכת בדיקות דנ"א למשפחות המעוניינות בכך והקמת מאגר.
- תמיכת הממשלה בהארכת המנדט של ועדת הכנסת המיוחדת והקצאת המשאבים הממשלתיים הנדרשים כדי לסייע בידיה, על מנת להמשיך בבדיקות להגיע לחקר האמת.
בשני העשורים הראשונים לקום מדינת ישראל נעלמו כאלף ואולי אלפי ילדים ופעוטות בני עולים. לפי העדויות, הילדים נעלמו ממסגרות מוסדיות, בעיקר בתי תינוקות ובתי חולים. להורים נאמר כי הילד נפטר, לא הוצגה בפניהם תעודת פטירה ולא נמסר מידע על מקום הקבורה. לאחרונה אף פורסם כי נערכו ניסויים על ילדי תימן ללא אישור או יידוע ההורים. חלקם הלכו לעולמם בעקבות הניסויים.
"לפרשת היעלמותם של ילדי תימן, המזרח והבלקן השפעה מכרעת על זכויות האדם ועל חייהן של המשפחות שילדיהן נעלמו, שהפצע חי ומדמם אצלן עד היום. העולים סבלו מיחס גזעני ומפגיעה אנושה בזכויותיהם על רקע מוצאם. אנו תקווה שיעשה מאמץ על מנת להגיע לחקר האמת ולתקן עוול היסטורי של פגיעה בזכויות האדם של העולים מתימן, המזרח והבלקן", כתבה מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח, עו"ד שרון אברהם-ויס.
פניית האגודה לראש הממשלה, 20.6.2017