"חוק המאגר הביומטרי – פגיעה במרחב הדמוקרטי בישראל"

מאות הפגינו אתמול (25.7.09) נגד חוק המאגר הביומטרי, שצפוי לעלות להצבעה בכנסת בקריאה שנייה ושלישית השבוע. זהו שיאו של מאבק ממושך שמובילים האגודה, בלוגרים, משפטנים ומומחי טכנולוגיה. הפעילים קראו להוסיף ולהיאבק נגד החוק באמצעות לחץ ישיר על חברי הכנסת

מאות הפגינו אתמול, שבת ה-25.7.09, במחאה על חוק המאגר הביומטרי, אשר צפוי לעלות להצבעה בכנסת בקריאה שנייה ושלישית השבוע. זהו שיאו של מאבק ממושך שמובילים אנשי האגודה לזכויות האזרח יחד עם בלוגרים, משפטנים ומומחי טכנולוגיה, נגד כוונת משרד הפנים להקים מאגר ביומטרי של כל תושבי המדינה, שאין כדוגמתו באף דמוקרטיה. הפעילים קראו להוסיף ולהיאבק באמצעות לחץ ישיר על חברי הכנסת, במטרה להביא לדחיית החוק.

עו"ד אבנר פינצ'וק, ראש תחום פרטיות ומידע באגודה לזכויות האזרח , אשר נשא דברים בהפגנה: "במהלך הדיונים בכנסת, גילו נציגי המדינה כי בגרמניה יש תעודות ביומטריות, אך כחלק מלקחי ההיסטוריה, הוחלט שם שלא להקים מאגר. אכן, מידע רב מדי בידי השלטונות עלול להוביל לתוצאות איומות, ולא רק בגרמניה. ישראל לא צריכה להיות הדמוקרטיה הראשונה שהופכת את אזרחיה לשפני הניסיונות של המאגר המסוכן הזה".

עו"ד יהונתן קלינגר, בלוגר וממובילי המאבק בחוק, אמר: "החוק שובר את האמון שבין המדינה לאזרחיה".

בהפגנה נאמו גם חברי הכנסת ניצן הורוביץ ודב חנין, אשר הזהירו מפני הכרסום בדמוקרטיה וקראו למשתתפי ההפגנה לפנות לחברי הכנסת בקריאה להתנגד לחוק.

פרופ' אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון ומומחה בינלאומי לאבטחת מידע, ציין כי "הגורמים האחראים לא נקטו בצעדים הבסיסיים ביותר הדרושים להגנה על המידע שיישמר במאגר".

השר מיכאל איתן, מהמתנגדים הבולטים לחוק ומי שהתריע כי דליפת מידע מהמאגר הביומטרי עלולה להיות גרועה מצ'רנוביל, אמר: "ההפגנה מבטאת את רחשי הלב של מאות אלפים אשר עדיין אינ ם מודעים להשלכות של מאגר המידע הביומטרי". איתן הודיע כי בכוונתו לפנות לשרי הממשלה וליו"ר הכנסת בבקשה לעכב את הקמת המאגר, אשר לדבריו "יעלה מיליארדי שקלים ותועלתו מפוקפקת".

בשלושת השבועות בהם התקיימו הדיונים על הקמת מאגר המידע הביומטרי התברר כי בהצעת החוק להקמת המאגר חסרה התייחסות לסוגיות קריטיות של אבטחת המידע הרגיש שבמאגר. במקביל, עלתה ביקורת חריפה על הליך החקיקה החפוז, ועל כך שאפילו מקרב הח"כים החברים בוועדת המשנה המצומצמת שדנה בו, קיימת בורות רבה באשר לטיבו של המאגר ולסכנות הגלומות בו.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

קטגוריות: הזכות לפרטיות,המאגר הביומטרי,זכויות אזרחיות

סגור לתגובות.