שר הפנים הכיר במרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי כגוף ציבורי ומקצועי

בעקבות פניותיה של האגודה לזכויות האזרח הכיר שר הפנים במרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי כגוף ציבורי ומקצועי לצורך הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר

בעקבות פניית האגודה לזכויות האזרח אל שר הפנים, ניאות השר פורז להכיר במרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי כגוף מקצועי וציבורי לצורך הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר שונות, לפי חוק התכנון והבניה. הפנייה אל השר פורז באה בהמשך לפניה אל השר הקודם, אלי ישי, בעקבות תלונתו של יו"ר המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, ד"ר חנא סויד, כי בקשותיו להכיר במרכז כגוף ציבורי ומקצועי סורבו, בטענה שענייניה של האוכלוסייה הערבית מיוצגים על ידי הרשויות המקומיות בכל מחוז ומחוז. את הפניות לשרי הפנים, הקודם והנוכחי, כתב עו"ד עאוני בנא מהאגודה לזכויות האזרח.

המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, שהוקם בחודש דצמבר 2000, הוא גוף תכנון מקצועי שפועל במישור הארצי למען שיפור רמת התכנון של היישובים הערביים, העלאת המודעות לנושא התכנון והבנייה ועידוד מעורבות הציבור ונציגיו בתכנון. במרכז חברים ראשי רשויות מקומיות, מתכננים ואנשי מקצוע בתחום תכנון ובנייה במגזר הערבי.

בשנים האחרונות הפך המרכז למקור מידע אמין ומקצועי ולכתובת מרכזית לייעוץ והדרכה בנושאי תכנון ובניה במגזר הערבי. המרכז עוקב אחר קביעת מדיניות התכנון ויישומה על ידי משרדי הממשלה ומוסדות התכנון השונים. בין היתר שוקד המרכז על הכנה והפצה של חוות דעת מקצועיות אודות השלכותיה של מדיניות התכנון הממשלתית על היישובים הערביים ועל האוכלוסייה הערבית בכלל. בנוסף, פועל המרכז להכשרת אנשי מקצוע ערבים בתחום התכנון והבניה, ולהעלאת רמתם המקצועית של עובדי הרשויות המקומיות הערביות העוסקים בתחום.

בפניה לשר הפנים ציין עו"ד עאוני בנא מהאגודה לזכויות האזרח, כי דווקא במציאות שבה אין ייצוג הולם לאוכלוסייה הערבית במוסדות התכנון השונים, ישנה חשיבות רבה בקיומו של גוף מקצועי, המוכר בחוק, למען שמירה על האינטרסים והצרכים התכנוניים הייחודיים של האוכלוסייה הערבית בכלל ושל הרשויות המקומיות הערביות בפרט. עו"ד בנא הדגיש, כי המרכז מייצג את ענייניה של האוכלוסייה הערבית מנקודת מבט כללית ומקצועית, בהתאם למטרות שלשמן הוקם, וכי לא מן הנמנע שענייניה של האוכלוסייה הערבית ייוצגו, לצורך הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר, הן על ידי הרשויות המקומיות הערביות בכל מחוז ומחוז והן על-ידי גוף מקצועי כדוגמת המרכז.

סעיף 100(3) לחוק התכנון והבניה נועד להעניק לגופים מסוימים הכרה סטטוטורית, המקנה להם זכות עמידה להגשת התנגדויות לתוכניות מתאר. מטרת הסעיף היא לתת זכות טיעון לגופים שמייצגים אינטרסים ציבוריים חיוניים, אשר מן הראוי למנוע או להקטין פגיעה בהם במסגרת הליכי התכנון. לאור מהותו, מטרתו ואופיו של המרכז, הדגיש עו"ד בנא, מתחייב הדבר, כי הוא יוכר כגוף הזכאי להגיש התנגדויות לפי סעיף זה.


האגודה לזכויות האזרח מברכת על החלטתו של השר, אשר חתם היום על צו, המכיר במרכז לתכנון אלטרנטיבי כגוף מקצועי כאמור, ומקווה כי צעד זה יסייע בצמצום הפלייתה של האוכלוסייה הערבית בישראל לרעה בתחומי התכנון, הקרקעות והדיור.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: דיור, תכנון וקרקעות,זכויות המיעוט הערבי

סגור לתגובות.