אירוע לציון יום המהגר הבינלאומי

הציבור מוזמן להשתתף באירועי יום המהגר הבינלאומי, שיצויין במוצאי שבת, 20.12.03. במסגרת האירוע: סרטים, מופעים, פסטיבל מזון, תערוכת צילומים ודוכני מידע

מוקד סיוע לעובדים זרים וסינמטק תל-אביב
בשיתוף עם האגודה לזכויות האזרח בישראל,
קו לעובד ורופאים לזכויות אדם
מזמינים אתכם לחגוג את


יום המהגר הבינלאומי

סינמטק תל-אביב, מוצ"ש 20.12.03
החל מ 00:17 ועד 00:22 באכסדרת הסינמטק

יום המהגר הבינלאומי נחגג ברחבי העולם כדי לציין את תרומתם של מהגרי ומהגרות עבודה למדינות בהם הם שוהים, ולטפח קשרי תרבות הדדיים. זו השנה השלישית שארגוני זכויות אדם וסינמטק תל-אביב מארגנים אירוע תרבותי לציון יום זה. במסגרת האירוע יוקרנו שלושה סרטים העוסקים במהגרי עבודה, יערך פסטיבל מזון בינלאומי שהוכן על-ידי נציגים של קהילות מהגרי עבודה בתל אביב, תוצג תערוכת צילומים ויופיעו שתי להקות אמנים מקרב קהילות מהגרי העבודה האפריקאים. האירוע בתל אביב הוא אחד מסדרת אירועים תרבותיים שונים אשר יתקיימו ברחבי העולם: בארה"ב, אירופה, יפן, הפיליפינים ועוד.


00:17 – הם תופסים גם ילדים? (ישראל 2003)

בימוי: חדוה גלילי-סמולינסקי.
חייהם וחלומותיהם של ילדי העובדים הזרים בישראל, הנאלצים להתמודד עם מציאות מורכבת ועם שאלות של זהות חצויה.
(49 דקות, עברית, תרגום לאנגלית). מחיר כרטיס: 20 ש"ח.


00:18 – מופע של להקת "אפריקנה" בלובי. הכניסה חופשית.


00:19 – דברים יפים מלוכלכים – DIRTY PRETTY THINGS (בריטניה 2002)

בימוי: סטיבן פרירס; משחק: צ`יווטל אג`יופור, אודרי טוטו, סרג`י לופז
דרמה על עובדים זרים לא חוקיים בלונדון. רופא ממוצא אפריקאי העובד כנהג מונית וכפקיד קבלה במלון מגלה שבמלון שלו מתבצע סחר לא חוקי באברי אדם. הוא מתיידד עם חדרנית טורקיה החולמת להגר לאמריקה, והמידע על הפשעים מקרב ביניהם והופך אותם לשותפים בסוד הנורא. מנהל המלון מאלץ אותם לשתף איתו פעולה, ומפחד מפני משטרת ההגירה וגם מתוך תקווה להגשים את חלומם, הם נסחפים אל העולם האפל. סרט חזק המתחיל כסרט מהגרים חברתי בסגנון סרטיו המוקדמים של פרירס כגון "סמי ורוזי עושים את זה", אך מתפתח לסרט מתח ואימה שמצליח לשכנע בכנותו.
(97 דקות, אנגלית, תרגום לעברית). מחיר כרטיס: 30 ש"ח.


00:21 – מופע של להקת הכנסייה "Come and See" בלובי. הכניסה חופשית.


00:22 – טרום-בכורה: בעולם הזה – IN THIS WORLD (בריטניה 2003)

בימוי: מייקל וינטרבוטום; משחק: ג`מאל אודין טורבאי, אניהטולה, אימרן פראשה
בפשוואר, על הגבול הפקיסטני, חיים כמיליון פליטים אפגניים. אל שטח ההפקר הזה של מחנות הפליטים הגיע מייקל וינטרבוטום עם מצלמת וידאו דיגיטלית קטנה וצוות צילום זעיר, לצלם סרט כמעט דוקומנטרי על אודיסאה של שני נערים בדרכם לחיים טובים יותר במערב. המסלול שבו השניים מוברחים כולל את פקיסטן, אירן, טורקיה, איטליה ומסתיים בלונדון, אך האם ישרדו את המסע הקשה ומלא המכשולים?
(88 דקות, פאשטו, פרסית ואנגלית, תרגום לעברית).
מחיר כרטיס: 30 ש"ח.
באדיבות א.ד.מטלון. הסרט זכה בפרס "דב הזהב" בפסטיבל ברלין 2003.


במהלך היום תוצג תערוכת צילומים של הצלם אילן ספירא העוסקת במהגרי עבודה ותתקיים מכירת מזון מסורתי של קהילות שונות של מהגרי עבודה באכסדרת הסינמטק.
ההכנסות ממכירת המזון תרומה לרכישת כרטיסי חיוג לעצורים המועמדים לגירוש.

פעילות זו מתאפשרת הודות לתמיכתם של אנשים פרטיים וקרנות ובראשן הקרן החדשה לישראל וקרן גולדמן.



להקת אפריקנה

זהו הרכב של ששה נגנים ורקדנים גנאים. מקס אספו אדיג`י מנהל את הלהקה, שמבצעת שירה וריקודים בליווי מוזיקלי של כלי נגינה מסורתיים מגאנה: תופים, כלי הקשה, חליל מבמבוק, קסילופון, מרקש וגומי בתוך באס.


להקת COME AND SEE

הקבוצה שייכת לכנסיית COME & SEE CONGREGATIOPN בראשות הכומר טוש. הכנסייה פעילה מזה כשלוש שנים, ומורכבת בעיקר מאנשים תושבי קונגו, דרום אפריקה, ניגריה, גאנה, קניה, חוף השנהב ואף מישראל. ריבוי הלאומים יוצר ערב רב של סגנונות, וכתוצאה מכך בכנסיה שרים ומטיפים בשפות שונות. זהו אחד המאפיינים של המקהלה והלהקה.

ראש הקהילה, הכומר טוש, נולד בקונגו. בעקבות נישואיו לבחורה ישראלית זכה הכומר באזרחות מקומית. לזוג טוש ואנה שלושה ילדים: מלכה, ישראל ונתן. עוד בקונגו עסק טוש במוסיקה, ולפני ש"חזר לנצרות" התעסק הכומר בעיקר במוזיקת רגאי. עם ההתקרבות לדת לא נזנחה גם האהבה למוזיקה, וטוש מצא עצמו כמוסיקאי מוביל בכנסיה בקניה. טוש הגיע לישראל בכדי להקים כנסיה ייחודית של מוסיקת גוספל. לאחר שלמד לימודי דת בירושלים והוסמך לכמורה החל להקדיש את חייו למוסיקה דתית בלבד.

כל המוסיקאים בלהקה הם מתנדבים המשמשים כזמרים ונגנים. בהתאם להשקפתם הדתית, המוסיקה והעיסוק בה הוא הנם חלקים חיוניים בעבודת האל.


אילן ספירא

אילן ספירא הוא יליד ישראל (1975). בוגר מכללת הדסה בחוג לצילום ומדיה דיגיטלית. בעל תואר הנדסאי צילום. מרצה בבתי ספר לצילום, חוגי צילום, ארגוני זכויות אזרח וכד` בנושא "חיי קהילת העובדים הזרים בישראל". צלם מערכת של מוסף "שבעה ימים" של ידיעות אחרונות, צלם של מגזין "מסע אחר". תצלומיו התפרסמו במגזינים בחו"ל כגון: AMICA, COURRIER INTERNATIONAL, MARRIE CLAIR ועוד

בחודש מאי 2002 התחיל אילן בפרוייקט בבית הספר "ביאליק", בשיתוף פעולה עם עמי שטייניץ, אוצר אומנות, ועמירה יהלום, מנהלת בית הספר. בית הספר "ביאליק" הוא ביה"ס היחיד המעניק חינוך שווה לאלו המוגדרים בחברה הישראלית כ"בלתי שווים". מחצית מתלמידי בית הספר הם ילדי "עובדים זרים". פרוייקט זה היינו הראשון בארץ בו מוכנס צלם לתחום בית הספר והקהילה ומקבל יד חופשית לפעול כרצונו. בפרוייקט בבית הספר "ביאליק" ובחיי קהילת "העובדים הזרים" בישראל מתועדים אירועים רבים בחייהם, כגון: חתונות, הטבלות, הלוויות, גרוש ועוד.

פרוייקט זה זכה להכרה ממשרד החינוך ומעיריית תל-אביב, וצפוי להתקדם ולהתפתח לקראת השנה הקרובה. הצילום משמש ככלי הסברה מדרגה ראשונה בחשיפת תרבותם וסבלם של אנשים אלו. בשלוש השנים האחרונות צילם לעיתון "הזמן הוורוד", וכן צילם וכתב מספר כתבות בנושא "העובדים זרים" לעיתונים שונים. במשך השנים האחרונות עסק בעיקר בצילום תיעודי-חברתי (ישראלי), הצילום שימש לו ככלי עזר עיקרי בחקר עצמי של תופעות חברתיות בחברה הישראלית.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: זכויות אזרחיות,מהגרי עבודה

סגור לתגובות.