האגודה לזכויות האזרח בישראל מברכת על המסקנות המוסדיות של ועדת אור, ביחס להבטחת שוויון זכויות לאזרחים הערבים, ועל הטלת האחריות האישית על הדרג המדיני והביצועי. האגודה מביעה צער על כך, שהוועדה לא מצאה לנכון להטיל אחריות על מר אהוד ברק, מי שעמד בראש הממשלה בעת האירועים של אוקטובר 2000. האגודה קוראת לממשלה ולעומד בראשה לאמץ את המסקנות המוסדיות של הדו"ח ולהשתמש בהן כמנוף למיגור האפליה והגזענות ולהבטחת שוויון זכויות מלא לאזרחי ישראל הערבים. האגודה קוראת לממשלה לשים דגש מיוחד על מימושן של המלצות הוועדה הנוגעות לשוויון זכויות לציבור הערבי, תוך דגש על קיומו של צדק חלוקתי ושוויון בתחומי התקציב, הקרקע, החינוך והתרבות.
האגודה קוראת למשטרת ישראל ולשר המופקד עליה להפיק לקחים ולאמץ מיידית את המלצת הוועדה, לפיה יש לשנות את גישתה של המשטרה כלפי הציבור הערבי ולהטמיע בה את הגישה, כי הציבור הערבי אינו אויב, אלא ציבור אזרחים בעלי זכות למחאה, שיש להגן על חייו ועל חירויותיו. האגודה שבה ומדגישה, כי הבטחת שוויון זכויות ומיגור האפליה והיחס הגזעני הם צעדים הכרחיים כדי לאפשר חיים בכבוד לכל אזרחי המדינה. האגודה קוראת לקיום מלא של המלצות הוועדה ולמיצוי הליכי החקירה והדין עם המפקדים והשוטרים, שנמצאו אחראים להוראה על ירי קטלני, שגרם להרג ולפציעת אזרחים, ולביצועו, ובכלל זה הדרג הפיקודי הבכיר ביותר, לרבות ניצב אליק רון, שהוועדה הדגישה את אחריותו לשימוש בירי הקטלני ואת מעורבותו הישירה בביצועו.
האגודה לזכויות האזרח היתה בין מובילי המאבק הציבורי להקמתה של ועדת החקירה לחקר אירועי הדמים של אוקטובר 2000, גבתה עדויות סמוך למועד התרחשותם של האירועים והגישה אותן לוועדת אור. מסקנותיה של הוועדה מחזקות את טענותיה של האגודה, כי המשטרה פעלה כנגד המפגינים הערבים מתוך גישה עוינת ועשתה שימוש באמצעים קטלניים, ללא כל הצדקה, דבר שהביא לתוצאות הטרגיות של הרג 13 בני אדם.