משרד הפנים מסרב להכיר במרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי כגוף ציבורי

המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי הוא גוף תכנון מקצועי שפועל במישור הארצי למען שיפור רמת התכנון של היישובים הערביים. האגודה לזכויות האזרח פנתה ב- 23.9.01 בתלונה לשר הפנים, על כי אי מתן ההכרה מונע מהמרכז הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר

האגודה לזכויות האזרח פנתה לאחרונה לשר הפנים אליהו ישי בדרישה להכיר במרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי כגוף מקצועי ו/או ציבורי לצורך הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר שונות, לפי חוק התכנון והבניה. הפנייה באה בעקבות תלונתו של יו"ר המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, ד"ר חנא סויד, שפנה לאגודה לאחר שבקשותיו להכיר במרכז כגוף ציבורי ומקצועי סורבו, בטענה שענייניה של האוכלוסייה הערבית מיוצגים על ידי הרשויות המקומיות בכל מחוז ומחוז.

המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, שהוקם בחודש דצמבר 2000, הוא גוף תכנון מקצועי שפועל במישור הארצי למען שיפור רמת התכנון של היישובים הערביים, העלאת המודעות לנושא התכנון והבנייה ועידוד מעורבות הציבור ונציגיו בתכנון. במרכז חברים ראשי רשויות מקומיות, מתכננים ואנשי מקצוע בתחום תכנון ובנייה במגזר הערבי.

בפנייה לשר הפנים מציין עו"ד עאוני בנא מהאגודה לזכויות האזרח, כי דווקא במציאות שבה אין ייצוג הולם לאוכלוסייה הערבית במוסדות התכנון השונים, ישנה חשיבות רבה בקיומו של גוף מקצועי, המוכר בחוק, למען שמירה על האינטרסים והצרכים התכנוניים הייחודיים של האוכלוסייה הערבית בכלל ושל הרשויות המקומיות הערביות בפרט. עו"ד בנא מדגיש, כי המרכז מייצג את ענייניה של האוכלוסייה הערבית מנקודת מבט כללית ומקצועית, בהתאם למטרות שלשמן הוקם, וכי לא מן הנמנע שענייניה של האוכלוסייה הערבית ייוצגו, לצורך הגשת התנגדויות לתוכניות מיתאר, הן על ידי הרשויות המקומיות הערביות בכל מחוז ומחוז והן על-ידי גוף מקצועי כדוגמת המרכז. עו"ד בנא מוסיף ומציין, כי בתחומים מסוימים, למשל איכות הסביבה, הוכרו על ידי שר הפנים גופים רבים שעוסקים באותו תחום. עוד מציין עו"ד בנא, כי בתשובת הסירוב שקיבל בעבר ד"ר סויד לא הועלו שום ספקות בדבר היותו של המרכז גוף מקצועי/ציבורי בעל עניין ציבורי בתוכניות מיתאר מחוזיות, מקומיות או מפורטות.


האגודה לזכויות האזרח שבה ומדגישה בפנייה, כי האוכלוסייה הערבית בישראל מופלית לרעה על רקע לאום בכל תחומי החיים, ובעיקר בתחום התכנון, הקרקעות והדיור. בשל הפליה זו סובלות הרשויות המקומיות הערביות מבעיות קשות בתחום התכנון והבניה, ובכלל זה בעיית הבניה הבלתי חוקית, בעיית הכפרים הבלתי-מוכרים ובעיית העדר תוכניות מיתאר מתאימות.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: דיור, תכנון וקרקעות,זכויות המיעוט הערבי

סגור לתגובות.