האגודה לזכויות האזרח עתרה היום לבג"צ נגד המפקח הכללי ונגד ראש אגף משאבי אנוש במשטרת ישראל, בדרישה לראות את התפטרותה של חוקרת מהמשטרה כבטלה, ולהחזירה לשירות. כמו כן דורשת האגודה כי משטרת ישראל תאפשר תוך 6 חודשים לעותרת להשתתף בקורס שיטור בסיסי ובהשלמת חוקרים שלא בתנאי פנימייה. עוד דורשת האגודה כי המשטרה תפתח קורסי הדרכה, שלא בתנאי פנימייה, בהם יוכלו ליטול חלק שוטרות ושוטרים שהם הורים לילדים, כחלופה לקורסים הנערכים כיום.
העתירה הוגשה על-ידי עו"ד מיכל פינצ`וק מהאגודה לזכויות האזרח, בשמה של העותרת, אם לתינוק בן כשנה. העותרת התגייסה למשטרת ישראל במאי 1996, ושירתה כמפעילת בסיס של המשמר האזרחי. בספטמבר 1998 החלה לשרת כחוקרת אלימות במשפחה. שיבוץ קבע כחוקרת במערך החקירות מחייב הכשרה הכוללת קורס שיטור בסיסי, שאורכו כשלושה חודשים, והוא קורס חובה הנדרש לשירות ברוב התפקידים במשטרה. לאחריו נדרשת השלמת חוקרים, שאורכה כארבעה חודשים. שני הקורסים נערכים בתנאי פנימיה. העותרת זומנה לצאת לקורס שיטור בסיסי חמש פעמים במהלך שירותה, אך נאלצה לוותר על הזימונים בשל אימהותה בכל פעם מחדש, על אף שרצתה מאד לצאת לקורס. כך למשל, ביולי 99`, הגישה קבילה כנגד החלטתו של קצין הרפואה הראשי של משטרת ישראל שלא להוציאה לקורס השיטור, בשל הריונה. היא ידעה, כי לאחר הלידה תתקשה לצאת לקורס בתנאי פנימייה, וכי קידומה המקצועי במשטרה יעוכב, או יימנע לחלוטין.
באפריל 2001 הובהר לעותרת חד משמעית, כי נוכח סירובה לצאת לקורס שיטור בסיסי היא צפויה לפיטורים מהמשטרה, וכי מוטב לה להקדים ולהתפטר. בעקבות הודעה זו והתפרצות קשה מצד מפקדה הישיר, התפטרה העותרת ממשטרת ישראל בתאריך 23.4.01. התפטרותה בלחץ מפקדיה מהמשטרה, בה קיוותה להמשיך לשרת ולהתקדם, גרמה לה עוגמת נפש ונזק כלכלי רב. בראשית מאי הודיעה עו"ד פינצו`ק, כי העותרת מעונינת לשוב בה מהתפטרותה, אך המשטרה טרם השיבה. לכן מבקשת האגודה לזכויות האזרח מבג"צ להוציא צו ביניים שיורה להחזירה לשירות במשטרה.
עו"ד מיכל פינצ`וק פנתה בעבר מספר פעמים למשטרה בשמה של העותרת, והתריעה כי חיוב שוטרות ושוטרים כדוגמתה ליטול חלק בקורסים בתנאי פנימייה, במשך שבעה חודשים, כתנאי להמשך מילוי תפקידם במשטרה וקידומם המקצועי, פוגע בשוטרים הורים לילדים קטנים, ובמיוחד באמהות. עוד הוסיפה עו"ד פינצו`ק, כי בכך מפרה משטרת ישראל את ההוראות הקבועות בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, האוסר על מעביד להפלות בין עובדיו מחמת היותם הורים. עו"ד פינצ`וק מציינת, כי בעבר קיימה המשטרה קורסי הכשרה שלא בתנאי פנימייה, אולם הפסיקה מסיבות תקציביות.
בעתירה מציינת עו"ד פינצ`וק כי העובדה שהגוף המפלה הוא משטרת ישראל היא חמורה במיוחד. זאת מאחר שמדובר בגוף ציבורי, המגייס עובדים רבים כל שנה, ובמסגרתו הזדמנויות תעסוקתיות רבות ומגוונות ותנאי שכר וקידום טובים. חשובה מכך היא העובדה, כי משטרת ישראל הינה גוף שלטוני, האמון על שלטון החוק, ומקיים מגע הדוק ויום יומי עם הציבור בישראל אותו הוא משרת. קיומה של מדיניות, המפלה על רקע הורות, ובפועל אף מחמת מגדר, במוסד ממין זה, מעביר מסר שלילי לחברה כולה.