הזכות לפנסיית שארים ב"מבטחים" תוענק גם לבני זוג מאותו המין

השינוי הוכנס בעקבות פניית האגודה לזכויות האזרח והתערבות משרד האוצר, לאחר שקרן הפנסיה "מבטחים" דחתה פנייה של מבוטחת להכיר בזכויות הפנסיה של בת זוגה

בעקבות פניית האגודה לזכויות האזרח והתערבות משרד האוצר, הודיעה קרן הפנסיה "מבטחים" לאגודה, כי הקרן שינתה את מדיניותה, וכי היא תעניק זכויות פנסיה גם לבני זוג של מבוטח, בני אותו המין.

האגודה לזכויות האזרח פנתה אל המפקחת על הביטוח במשרד האוצר בדרישה זו, בעקבות סירוב קרן הפנסיה מבטחים לפניית אחת ממבוטחותיה להכיר בבת הזוג שלה כזכאית לזכויות הפנסיה לאחר פטירתה.

עו"ד דן יקיר, היועץ המשפטי של האגודה לזכויות האזרח, ציין, כי על פי תקנות הקרן, הזכות לפנסית שארים מוקנית לאלמנה של חבר ולידועתו בציבור. בפנייתו הבהיר עו"ד יקיר, כי ניתן ואף קיימת חובה לפרש את התקנות כך שלא יפלו בין מבוטח, שיש לו בן זוג בן המין השונה, לבין מבוטח, שלו בן זוג בן אותו המין. כל פירוש אחר, מדגיש עו"ד יקיר, משמעו, כי התקנות בטלות, בהיותן מפלות וסותרות את תקנת הציבור.

עו"ד יקיר הוסיף בפנייתו וציין, שכידוע, ועדת הערר לפי חוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל פירשה את החוק, כך שהוא יקנה גימלה אף לבן זוג בן אותו המין של חייל. לפני כשלוש שנים, הודיעה נציבות שירות המדינה לאגודה לזכויות האזרח, כי הזכות לקיצבת שארים תיבחן בלא קשר למינו של הידוע בציבור. אף קרן מקפת ענתה באותה עת ברוח זו לפניית מבוטחת. יתרה מזו, אימוץ הפרשנות המפלה כלפי בני זוג בני אותו המין תגרום לכך שמעבידים, המבטחים את עובדיהם בקרן, יימצאו מפלים את עובדיהם בשל נטייתם המינית. לפיכך הם יידרשו לבטח את עובדיהם בקרן, שתקנותיה אינן מפלות.

האגודה לזכויות האזרח פנתה אל המפקחת על הביטוח במשרד האוצר בדרישה להנחות את כל קרנות הפנסיה לעגן במפורש בתקנוניהן את הזכות לפנסיית שארים עבור בן זוג מאותו המין. בתשובה לפנייה זו הודיע עו"ד גיא קריגר מהלשכה המשפטית של משרד האוצר, כי אין צורך בהוראה לשינוי התקנונים, מאחר שלפי תקנוני קרנות הפנסיה, אכן זכאי בן זוג מאותו המין של עמית בקרן פנסיה, לאותן זכויות להן היה זכאי אלמן או אלמנה, אם הוכרו כידועים בציבור של העמית.

בעקבות פנייה זו והתערבות משרד האוצר, הודיעה לאחרונה קרן מבטחים, כי הקרן אינה מפלה עוד בין מבוטחיה ותעניק זכויות פנסיה גם לבני זוג מאותו מין של מבוטחיה.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות לשוויון,זכויות להט"ב

סגור לתגובות.