נוהל התאזרחות לבני זוג של אזרחים ישראלים

להלן נוהל ההתאזרחות של בני זוגם של אזרחים ישראלים, כפי שהוצג על ידי משרד הפנים במסגרת ההליכים בבג"ץ 338/99. במאי 2002 הוקפאו כל בקשות ההתאזרחות בהן בן הזוג הזר הוא ערבי. האגודה עתרה לבג"צ נגד ההקפאה

להלן הנוהל המופעל על-ידי משרד הפנים לטיפול בבקשות התאזרחות של בני זוגם של אזרחים ישראלים, כפי שהוצג על-ידי המשרד.


נוהל התאזרחות לבני זוגם של אזרחים ישראלים לפי סעיף 7 לחוק האזרחות, תשי"ב-1952

א. אזרח ישראל שנישא לזר יגיש בקשה לאיחוד משפחות ולהתאזרחות בישראל עבור בן זוגו בלשכת מינהל האוכלוסין במקום מגוריו. בשונה מן העבר יתבקשו שני בני הזוג להצהיר על החומר המוגש על ידם.

ב. עם הגשת הבקשה, ובהנחה שהבקשה אינה מעוררת חשד לפיקטיביות על פני הדברים, ובהיעדר מניעה בטחונית או פלילית, יזכה בן הזוג המוזמן להיתר ישיבה ועבודה בישראל למשך ששה חודשים.

ג. ככלל, בתוך תקופה של ששה חודשים יוזמנו בני הזוג לראיון אישי ותתקבל החלטה בדבר הבקשה וכניסת בן הזוג להסדר המדורג לקבלת אזרחות ישראלית.

ד. ההחלטה תתקבל בשים לב לכנות קשר הנישואין בין בני הזוג והמשך קיומו; להיות מרכז החיים בישראל וכן להיעדר מניעה ביטחונית או פלילית לאישור הבקשה.

ה. עם אישור הבקשה, יזכה בן הזוג המוזמן לרשיון לישיבת ארעי בישראל מסוג א/5.
רשיון זה יינתן לתקופה כוללת של ארבע שנים, כאשר הוא יוארך מדי שנה, בשים לב לנסיבות המתוארות בסעיף ד` לעיל. שלושה חודשים לפני תום תקפו של כל רשיון יודיעו המבקשים על רצונם בהארכת תוקף הרשיון ועל כל שינוי שחל בעניינם ביחס למידע שהועבר על ידם בעבר.

ו. בתום ארבע שנים ממועד אישור הבקשה על פי סעיף ג` לעיל, תוענק לבן הזוג אזרחות ישראלית על פי סעיף 7 לחוק האזרחות, התשי"ב-1952, וזאת בתנאי שישב בישראל בפועל במשך 3 שנים מתוך תקופת ההסדר המדורג כמתואר לעיל, מתוך זה לפחות שנתיים ברציפות לפני יום קבלת האזרחות, ובכפוף לתנאים שבסעיף ד` לעיל.

ז. מנהל מינהל האוכלוסין, רשאי יהיה בנסיבות מיוחדות בהתחשב בטעמים מיוחדים שיובאו בפניו, לקצר כל תקופה שנקבעה על פי נוהל זה.

ח. במקרים בהם בן הזוג המוזמן הינו אזרח מדינה עוינת, ישקול מנהל מינהל האוכלוסין את שאלת מתן המעמד בישראל, תוך התייעצות עם גורמי הביטחון בנסיבות הזמן, וכן את נחיצות הדרישה לויתור על אזרחות קודמת לפי 5(א)(6) לחוק האזרחות, תשי"ב-1952.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: אזרחות ותושבות,הזכות לחיי משפחה,זכויות אזרחיות

סגור לתגובות.