לשנות את הרכב הועדה הציבורית לחוקה ולחוקי יסוד

פורום הארגונים לקידום חוק יסוד זכויות חברתיות פנה ב-21.7.02 לרוה"מ ולשר המשפטים בעניין הרכב הועדה הציבורית לחוקה ולחוקי יסוד: בועדה אין אף נציג מאירגון חברתי המייצג את השכבות המוחלשות באוכלוסיה, ואין כלל נשים וערבים

פורום הארגונים לקידום חוק יסוד זכויות חברתיות פנה היום אל ראש הממשלה ואל שר המשפטים, במחאה על הרכב הוועדה הציבורית המופקדת על ניסוח חוקי היסוד שעל הכנסת להשלים את חקיקתם ועל תיקון נוסח חוקי היסוד הקיימים, על מנת שיכללו בחוקת המדינה בעתיד. הארגונים מבקשים לשנות את הרכב הועדה כך שישקף באופן הולם יותר את הציבור בישראל, וכן למנות לועדה נציג/ת ארגוני זכויות אדם ואזרח ונציג/ת ארגוני זכויות חברתיות. בפנייה מצויין, כי כל עשרת חברי הועדה, שעל מינויים החליטה הממשלה בתאריך 4.7.02 הם גברים, יהודים, וכולם אנשי ציבור, אנשי אקדמיה או עורכי דין.

בפנייה מציינים עוה"ד שרון אברהם-ויס, אבישי בניש, רותלי פלאי וישראלה גרציאני מפורום הארגונים, כי ראוי היה לאפשר בועדה ציבורית מסוג זה, ייצוג לפלחים רחבים יותר באוכלוסייה, שכן ועדה זו היא בעלת השפעה רחבה על הציבור בכללותו והיא אשר תקבע את צביונה החוקתי של מדינת ישראל, ובכלל זה את היקף זכויות האדם והזכויות החברתיות שיזכו להגנה חוקתית. כך למשל, ראוי היה לשלב בועדה נשים, ערבים וכן נציגי ארגוני זכויות אדם, ארגונים חברתיים ונציגי ציבור המייצגים את השכבות המוחלשות בחברה הישראלית. עוה"ד מדגישים, כי שוויון בנגישות למערכת המשפט כולל בחובו את היכולת להשפיע על מעצבי אופי המערכת המשפטית ומקבלי ההחלטות ומחייב שיתוף רחב בתהליך קבלת ההחלטות. לכן, אסור שקולות אלה באוכלוסיה הישראלית לא יבואו לידי ביטוי בועדה העוסקת בגיבוש המסגרת החוקתית של מדינת ישראל.


בפורום חברים הארגונים: האגודה לזכויות האזרח בישראל, אדווה, איגוד העו"סים, איתך- משפטניות למען צדק חברתי, ידיד- העמותה לסיוע הדדי וקידום פעולות חברתיות קהילתיות, המועצה הישראלית לצרכנות, מחויבות לשלום וצדק חברתי, המרכז הישראלי לקידום צדק חברתי, סיכוי – עמותה לקידום השוויון האזרחי, סינגור קהילתי, פע"ת – פשרות לעבודה קהילתית, הקשת הדמוקרטית המזרחית, קול בשכונות, השדולה למאבק בעוני, השומר הצעיר, שדולת הנשים בישראל, שתי"ל, תנו לעבוד בכבוד, התנועה למלחמה בעוני בישראל.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות לשוויון,ייצוג הולם

סגור לתגובות.