בתגובת המדינה נמסר:
1. נכון לכתיבת שורות אלה, עתיד לפוג תוקפו של החוק המסדיר את תכנית "אורות לתעסוקה" (ראו סעיף 65 לחוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד – 2004) ביום 29.4.2010, משזה לא הוארך על ידי הכנסת ושמאין בעת הנוכחית בפני הכנסת כל הצעה לקריאה שניה ושלישית להארכת תוקף החוק, לאחר שועדת העבודה והרווחה של הכנסת לא אישרה את העלאת הצעת החוק להצבעה בקריאה שניה ושלישית (נציין כי ממילא מליאת הכנסת אינה מתכנסת היום).
2. בנסיבות אלה, יפוג תוקפה של תכנית "אורות לתעסוקה" במוצאי יום 29.4.2010, ובכך מתייתרת – ולו לעת הנוכחית – הבקשה למתן צו ביניים…." (ההדגשות שלנו)
לדברי עו"ד אשרת מימון מהאגודה לזכויות האזרח: "לאור הפגיעה המתמשכת בזכויות החוקתיות של אלפי משתתפים משך קרוב לחמש שנים, אנחנו מברכים על סיומה של תכנית זו ועל מניעת הרחבתה לעוד אלפים נוספים, כפי שתכננה המדינה לעשות ביום ראשון הקרוב. זו העת בה המדינה יכולה להושיט יד אמיתית לעניי ישראל, לתקצב כראוי את השירות הציבורי, לתת שירותים תומכי-עבודה, ליצור משרות ראויות ולאפשר לאלפי עניים קיום בכבוד".
בעתירה שהגישו עו"ד אשרת מימון מהאגודה לזכויות האזרח, יחד עם עו"ד ד"ר אמיר פז-פוקס ממכון ון ליר דרשו העותרים – האגודה לזכויות האזרח, איגוד סאוט אל-עאמל, עמותת סנגור קהילתי, הקשת הדמוקרטית המזרחית – שיח חדש ושומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם למנוע את יוזמת התמ"ת להרחבת התכנית במתכונתה הניסיונית, ולבטל את הסמכויות השלטוניות הפוגעניות שהוקנו לקבלנים הפרטיים במסגרת התכנית.