דכה, תושב יפו בן 32, בנה בשנת 2001 יחידת דיור בשטח 75 מ"ר על גג בית הוריו בשכונת פרדס דכה ביפו. בית המשפט המחוזי קבע כי מכיוון שעירית תל אביב הקפיאה את המצב התכנוני של השכונה במשך שנים רבות ובאופן שלא איפשר לתושבי השכונה לבקש ולקבל היתרי בניה, הרי שאין להרוס את הבית עד שיוסדר מעמדה התכנוני של השכונה, אולם בית המשפט העליון הפך את ההחלטה.
בבקשה להצטרפות להליך הערעור במעמד "ידיד בית המשפט" שהגישה האגודה, הצביע עו"ד עאוני בנא מהאגודה לזכויות האזרח על חוסר הצדק המהותי במדיניות התכנון הלקויה, אשר אינה מותירה לרבים בישראל כל ברירה – מלבד בנייה ללא היתר.
בעקבות הריסת הבית אמר היום עו"ד בנא כי "הריסת הבית היא תוצאה ישירה של היעדר תכנית מתאר לשכונה, ואכן, בית המשפט המחוזי קבע כי העירייה היא זו שהפרה את החוק כשנמנעה במשך יותר מעשור מלספק לתושביה למוסא ולתושבי פרדס דקה אפשרות לבקש ולקבל היתר בניה ובמצעם מנעה מהם כל אפשרות לבניה חוקית והעמידה אותם בפני ברירה אחת והיא בניה ללא היתר. לצערנו, ביישובים ערביים ובשכונות ערביות בערים מעורבות, אזרחים רבים הופכים לעברייני בנייה בעל כורחם בשל היעדר תכניות מתאר או בשל תכניות מתאר שאבד עליהן הכלח, ושאינן הולמות את צרכי היישובים."
עו"ד בנא הוסיף עוד כי "לא זו בלבד שהסחבת ברשויות התכנון נמשכת, אלא שבשנה האחרונה אף חלה עלייה משמעותית במספר הבתים שנהרסו. על רשויות התכנון לחדול ממדיניות הריסות בתים שנבנו ללא היתר במציאות של היעדר אפשרות לבניה חוקית ומתוך מצוקת דיור אמיתית, ותחת זאת, לספק פתרונות דיור ולהסדיר תכניות מתאר הולמות במהירות, באופן שגם יקנה הכרה שבדיעבד לבניינים שנבנו ללא היתר בלית ברירה."