חגי אלעד, מנכ"ל האגודה, נעצר במהלך משמרת מחאה בשייח ג'ראח

חגי אלעד, מנכ"ל האגודה לזכויות האזרח, נעצר היום (15.1.10) אחר הצהריים במהלך משמרת מחאה בשייח ג'ראח, עם עוד 14 אנשים. האגודה פנתה בדחיפות לבית משפט השלום בירושלים, בבקשה לשחרר את העצורים

בש"פ 10/

בית משפט השלום
בירושלים

המבקשים: חגי אלעד ו-14 אח'

ע"י ב"כ עוה"ד דן יקיר ו/או דנה אלכסנדר ו/או אבנר פינצ'וק ו/או מיכל פינצ'וק ו/או עאוני בנא ו/או לילה מרגלית ו/או לימור יהודה ו/או עודד פלר ו/או טלי ניר ו/או גיל גן-מור ו/או נסראת דקואר ו/או נסרין עליאן
מהאגודה לזכויות האזרח בישראל
רח' נחלת בנימין 75, תל אביב 65154
טל': 03-5608185; פקס': 03-5608165

וכן ע"י עוה"ד מיכאל ספרד ו/או נטע פטריק

נגד

המשיבה: מדינת ישראל

בקשה לשחרור ממעצר

בית המשפט הנכבד מתבקש לקיים דיון דחוף ולהורות על שחרור המבקשים ממעצר.

להלן נימוקי הבקשה:

1. המבקש 1 הוא מנכ"ל האגודה לזכויות האזרח בישראל.

2. המבקש 2 הוא פעיל מרכזי בארגון זכויות האדם יש דין.

3. בשבועות האחרונים מדי יום שישי מתקיימות הפגנות בשייח ג'ראח נגד התנחלות של יהודים בבתים בהם התגוררו משפחות פלסטיניות. כמעט לאחר כל הפגנה במקום (פרט לשבוע שעבר) ביצעה משטרת ירושלים מעצרים של מפגינים כשהיא מחזיקה אותם במעצר עד מוצ"ש ואז משחררת אותם בתנאים מגבילים.

4. מארגני ההפגנה ביקשו בעוד מועד מן המשטרה רישיון לעריכת אסיפה במקום היום בשעות הצהריים, אך הבקשה נדחתה. לפיכך הם החליטו לקיים משמרת מחאה, שאיננה טעונה רישיון (ראו הנחיות היועמ"ש על זכות ההפגנה מיום 1.4.84).

5. בשעות הצהריים היום התאספו קצת למעלה מ-100 מפגינים, שקיימו משמרת מחאה. כעבור כ-15-20 דקות הכריזו השוטרים למפגינים על ההפגנה כהתקהלות בלתי חוקית והורו על התפזרות. תוך זמן קצר החלו השוטרים לעצור באופן שרירותי את המפגינים.

6. המבקש 1 ניסה להסביר לשוטרים, כי מדובר במשמרת מחאה שאינה טעונה רישיון, וכי הוראת ההתפזרות אינה חוקית – אך לשווא. במקום לשעות לדבריו, הוא נעצר, כשהגיע לניידת וכשהתבררה זהותו לקצין המשטרה יניב מויאל, הורה לו הלה לצאת מן הניידת וללכת לדרכו. הקצין הראשון שהורה על מעצרו כעס על המהלך, והודיע לו שהוא עצור בשל בריחה ממשמורת חוקית.

7. הח"מ שוחח עם עו"ד רונן ליבוביץ, יועמ"ש מחוז ירושלים שנכח במקום. לדבריו, אכן למפגינים שבקשתם לרישיון נדחתה מותר לקיים משמרת מחאה שקטה, אך ברגע שנשמעות קריאות במגפון זה הופך לאסיפה שנתכנסה לשמוע נאום על נושא מדיני, הטעונה רישיון.

8. פירוש זה הוא אבסורדי בהתעלמו מהחשיבות של הזכות להפגין, מתכלית החקיקה ומהיות הזכות להפגין זכות יסוד, המעוגנת כיום בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

9. ממהלך עניינים זה שתואר לעיל עולה בבירור, שמעצרם של המבקשים היה חסר עילה, שכן הוראת ההתפזרות ניתנה שלא כדין וללא כל בסיס חוקי.

10. התערבותו הדחופה של בית המשפט הנכבד נדרשת כדי לשים קץ להתעמרותה של המשטרה במפגינים ונוהגה לשחרר את העצורים רק במוצ"ש כדי להרתיעם ולשבור את רוחם. כך אירע בכל הפעמים הקודמות.

11. ביהמ"ש הנכבד מוסמך לדון במעצרו שלך אדם גם במהלך 24 השעות הראשונות למעצרו.

15 בינואר 2010

_______________
דן יקיר, עו"ד
ב"כ המבקשים

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: הזכות להפגין,זכויות אזרחיות,חופש הביטוי

סגור לתגובות.