יקיר שגב, מחזיק תיק מזרח ירושלים, הודה שהעירייה למעשה עוברת על החוק

שגב, מחזיק תיק מזרח ירושלים בעירייה, הצהיר כי "לעיריית ירושלים כיום אין כל תפקיד בניהול אותן שכונות שמעבר לגדר ההפרדה". האגודה פנתה לראש העירייה, ניר ברקת, בדרישה שיבהיר חד משמעית את אחריות העירייה לספק שירותים לכלל השכונות שבתחום שיפוטה

בתגובה לדברים שהשמיע מחזיק תיק מזרח ירושלים בעירייה שלחה האגודה לזכויות האזרח פניה דחופה לראש העיר ניר ברקת: "הודאתו של שגב כי אין לעיריית ירושלים תפקיד בניהול השכונות הפלסטיניות המצויות מעבר לגדר ההפרדה כמוה כהכרזה שהעירייה עוברת על החוק. נודה להבהרה חד משמעית מטעמך באשר לאחריות עיריית ירושלים לשירותים בשכונות אלה ופעולה נחרצת למימושה".

בדברים שנשא ב-7 בינואר בכנס "השוויון המוניציפאלי במזרח ירושלים" שארגנו המשמרת הצעירה של מפלגת העבודה בירושלים ותא אופק באוניברסיטה העברית אמר יקיר שגב: "לעיריית ירושלים כיום אין כל תפקיד בניהול אותן שכונות, ואין לה את היכולת להתמודד עם המצב המורכב אליו נקלעו כ-55 אלף תושביהן. מדינת ישראל ויתרה. הן מחוץ למרחב הטיפול של מדינת ישראל ובודאי של העירייה. מבחינת כל ביטוי מעשי – זה רמאללה. חוץ מהימין החצי הזוי, אני לא מכיר אנשים שרוצים להחיל ריבונות ישראלית באזורים אלו".

עו"ד טלי ניר מהאגודה לזכויות האזרח ציינה בתגובה כי "דבריו של שגב הוציאו את המרצע מן השק. עד היום, בכל פניותיה של האגודה לזכויות האזרח לעיריית ירושלים בענייניהם של 55,000 תושבי העיר המתגוררים מעבר לגדר נאמר לנו כי העירייה עושה כל שביכולתה לדאוג לתושבים, וכי אם קיימות בעיות הרי הן תוצאה של חששות ביטחוניים ולא של מדיניות מכוונת.

"שגב הכריז קבל עם ועדה את מה ששאר נציגי העירייה, ובראשם ראש העיר ניר ברקת, הכחישו עד היום: שלמרות שהשכונות הן בתוך גבולה המוניציפאלי של ירושלים ותושביהן משלמים את מלוא מיסי הארנונה לעירייה, בפועל עיריית ירושלים ושאר רשויות המדינה משכו ידיהן ממתן השירותים הבסיסיים ביותר לתושבי השכונות. במדיניות זו, שמתבטאת כמובן גם בחלוקת תקציב זעומה לשכונות שמעבר לגדר, עוברת עיריית ירושלים על החוק, שכן זה מחייב אותה לספק שירותים עירוניים באופן שוויוני לכל תושבי העיר, ללא משוא פנים.

"התוצאה היא פגיעה קשה בזכותם של עשרות אלפי תושבים ירושלמים לשירותי אמבולנס ורפואה דחופה, כיבוי אש ומשטרה, בזכותם לחיים בסביבה נקייה ולתברואה נאותה, בזכותם של ילדיהם ללמוד, ועוד. אנו דורשים מראש העיר ברקת לפעול בנחרצות למיגור האפליה במתן תקציבים ושירותים עירוניים לתושבי שכונות ירושלים המזרחית שמעבר לגדר ההפרדה כך שימומשו כל זכויותיהם כתושבי העיר".

להלן המכתב במלואו.

10 בינואר, 2010

לכבוד
מר ניר ברקת
ראש העיר ירושלים
עיריית ירושלים

שלום רב,

הנדון: התנערות עיריית ירושלים מהשכונות שמעבר לגדר ההפרדה

1. אנו פונים אליך בעקבות דבריו של מחזיק תיק ירושלים המזרחית מטעמך, יקיר שגב, אשר התנער מאחריות עיריית ירושלים לנעשה בשכונות שמעבר לגדר ההפרדה. נודה להבהרה חד משמעית מטעמך באשר לאחריות עיריית ירושלים לשירותים בשכונות אלה ופעולה נחרצת למימושה.

2. כפי שבודאי ידוע לך יקיר שגב צוטט כמי שאמר במהלך כנס "השוויון המוניציפלי במזרח ירושלים" ב-7 בינואר, שארגנו המשמרת הצעירה של מפלגת העבודה בירושלים ו"תא אופק" באוניברסיטה העברית: "לעיריית ירושלים כיום אין כל תפקיד בניהול אותן שכונות ואין לה את היכולת להתמודד עם המצב המורכב אליו נקלעו כ-55 אלף תושביהן. מדינת ישראל ויתרה. הן מחוץ למרחב הטיפול של מדינת ישראל ובודאי של העירייה. מבחינת כל ביטוי מעשי – זה רמאללה. חוץ מהימין החצי הזוי, אני לא מכיר אנשים שרוצים להחיל ריבונות ישראלית באזורים אלו".

3. מובן כי הודאתו של שגב כי אין לעיריית ירושלים תפקיד בניהול השכונות הפלסטיניות המצויות מעבר לגדר ההפרדה כמוה כהכרזה שהעירייה עוברת על החוק, שכן זה מחייב אותה לספק את כל השירותים המוניציפאליים לכל התושבים המתגוררים בתחום השיפוט העירוני, כולל בשכונות אלה.

4. עד היום, בכל פניותיה של האגודה לזכויות האזרח לעיריית ירושלים בענייניהם של 55,000 תושבי העיר המתגוררים מעבר לגדר נאמר לנו כי העירייה עושה כל שביכולתה לדאוג לתושבים, וכי אם קיימות בעיות הרי הן תוצאה של חששות ביטחוניים ולא של מדיניות מכוונת. אך הנה מגיע שגב ומכריז את מה שידענו מזמן: שלמרות שהשכונות הן בתוך גבולה המוניציפאלי של ירושלים ותושביה משלמים את מיסי הארנונה העירוניים, בפועל עיריית ירושלים ושאר רשויות המדינה משכו ידיהן ממתן השירותים הבסיסיים ביותר לתושבי השכונות הללו.

5. במדיניות זו, שמתבטאת כמובן גם בחלוקת תקציב זעומה לשכונות שמעבר לגדר, מפרה עיריית ירושלים את החוק ופוגעת בזכויותיהם הבסיסיות של התושבים. התוצאה היא פגיעה קשה בזכותם של עשרות אלפי תושבים ירושלמים לשירותי אמבולנס, מכבי אש ומשטרה, בזכותם לחיים בסביבה נקייה ולתברואה נאותה, בזכותם של ילדים ללמוד, בזכותם של התושבים לשירותי בריאות, תשתיות ציבוריות נאותות בתחומים שונים, שירותי מינהל וקהילה, שירותים וטרינריים ועוד.

6. נודה להבהרת עמדתך בנושא, ולפעולתך הנחרצת למיגור האפליה במתן תקציבים ושירותים עירוניים לתושבי שכונות ירושלים המזרחית שמעבר לגדר ההפרדה, כך שימומשו כל זכויותיהם שפורטו לעיל.

בכבוד רב,
טלי ניר, עו"ד

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: זכויות תושבי ירושלים המזרחית,עוד

סגור לתגובות.