נתונים ראשוניים וחלקיים על היקף הנזק וההרס ברצועה:
תושבים פלסטינים בשכונת תל אל-הווא מספרים על אימה גדולה באזור שבו פועל צה"ל. מכיוון שהפגזים פוגעים בדירות שבקומת העליונות, דייריהן ירדו אל הרחוב, "ואלה שנקלעו לירי הישראלי ברחוב נכנסו לבתים של אנשים שהם אפילו אינם מכירים", סיפר תושב, ואמר שטנק נמצא מטרים ספורים מביתו.
בשכונה דווח מוקדם יותר על פגיעה בבית חולים של הצלב האדום, שם מצאו מקלט בין 400 ל-500 איש. המבנה עלה באש, ובין הנצורים 40 אנשי צוות רפואי ו-15 חולים שלא ניתן להזיזם אלא באמצעות אמבולנס.
במקביל, גורמים רשמיים באו"ם סיפרו כי פגזים שירה צה"ל פגעו הבוקר במתחם סוכנות הסיוע אונר"א בעזה, ובו כ-700 איש. לפחות שלושה בני אדם נפצעו. מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, נפגש היום עם שרת החוץ ציפי לבני. לדבריו, שר הביטחון אהוד ברק אמר לו כי מדובר ב"טעות מרה". לעומת זאת, בצה"ל טענו כי אש נורתה מהמתחם. צה"ל ושר הביטחון לא מתאמים גרסאות?
תל אל-הווא היא שכונה בפאתי הצד הדרומי של העיר עזה, בה מתגוררים בני מעמד גבוה יחסית לממוצע – בין היתר, פקידים של הרשות הפלסטינית. לדבריו התושבים, חלקם מתרכזים בחדרי מדרגות, שכן אינם רוצים לצאת אל האש ברחוב, ומצד שני חוששים להישאר בדירות העליונות אשר סופגות את מירב הפגזים. אלפים מתרוצצים ומתדפקים על דלתות בחיפוש אחר מחסה, כמה שיותר רחוק מאזור הירי.
אחד התושבים בעיר עזה סיפר על אם שחזרה לקחת משאף של אחד מילדיה וכשראתה את האש בסמוך לבניין שלה, החלה לצעוק ולצרוח. בסופו של דבר היא חזרה לילדים מבלי שהצליחה להיכנס לבית.
תושב אחר סיפר כי הטנקים של צה"ל נמצאים מספר רחובות מהאוניברסיטה האיסלאמית. "הישראלים גם נמצאים כמה רחובות מרחוב עומאר אל-מוכתר, הרחוב הראשי של העיר עזה, ה'דיזנגוף של עזה' ", אמר.
אחד התושבים מספר: "לא מצאנו שום מקום לקבור בו את בן-דודי, אז פתחנו קבר של בן-דוד אחר, שמת מות קדושים לפני שנתיים, וקברנו שם גם אותו", בעודו יושב סמוך לפתח הקבר בבית הקברות בשכונת שייח רדואן.
בית הקברות מלא. התושבים הופנו לקבור בשטחים פתוחים, אך שם נמצאים הטנקים של צה"ל.
מעדויות אנשי הצלב האדום, כל התשתיות בעזה קורסות. הם מתריעים על קריסת מערכות המים והביוב ומפני התפרצות מחלות זיהומיות. לדבריהם, לפני כמה ימים איפשר צה"ל הכנסת חלקי חילוף לתיקון מערכת החשמל בעזה, אולם ימים ספורים לאחר מכן הופצץ המחסן אליו הובאו חלקי החילוף. מערכת החשמל בעזה קורסת גם היא ורק חלק קטן מהחשמל פעיל.
פראס עלמי הוא תחקירן השטח בשטחים הכבושים של האגודה לזכויות האזרח