בכנס בנושא חוק יסוד: זכויות חברתיות, שהתקיים היום (6.12) בכנסת לרגל יום זכויות האדם הבינלאומי, ביוזמת האגודה לזכויות האזרח וחברת הכנסת זהבה גלאון (מר"צ), קרא יו"ר הכנסת ראובן ריבלין לראש הממשלה "לגבש מתווה מיידי, תכנית חרום, לצמצום אופרטיבי של הפערים בישראל ולמתן מענה למצוקות העוני החמורות. האחריות לבעיית העני בישראל, ובכללו בעיית הביטחון התזונתי, כמו גם לנושא הפערים בחברה, מונחת על כתפי הממשלה והכנסת".
בכנס נשאה השופטת (בדימוס) אילה פרוקצ'יה את נאומה הפומבי הראשון לאחר סיום כהונתה בבית המשפט העליון:
"הישגיה החברתיים של ההתעוררות החברתית, ככל שיהיו כאלה, עלולים להימצא הישגים קצרי מועד וקצרי טווח וזאת ככל שהמערכת החקיקתית הנורמטיבית בישראל לא תשונה בדרך שתבטיח מן היסוד את מעמדן החוקתי העליון של הזכויות החברתיות בישראל; הסדרת הזכויות החברתיות בחוק יסוד תניח את התשתית הנורמטיבית הבהירה, המפורשת, הכוללת וארוכת הטווח למתן הגנה חוקתית בסיסית לזכויות אלה".
השופטת פרוקצ'יה הוסיפה: "שלטון הרוב בישראל פועל באמצעות מוסדות שלטון מתוקנים על רקע הפרדת הרשויות, גם אם היינו עדים בעת האחרונה למהלכים שהיה בהם כדי לסכן וכדי לפגוע בהפרדה זו על דרך התערבות בעצמאותה של הרשות השופטת. יש לקוות שמהלכים אלה לא יישנו, ושוב נחזור וניווכח כי הדמוקרטיה הישראלית, והפרדת הרשויות הנגזרת ממנה, אינה רק עיקרון הכתוב על ספר החוקים, אלא נטועה עמוק בתודעה הציבורית. צריך לשמור כעל בבת-עין על שלמותו, יציבותו ועצמאותו של בית המשפט העליון, שבלעדיהם לא יהיה בידו למלא את תפקידו, ולשאת באחריות המוטלת עליו בדמוקרטיה הישראלית. צריך לשמור עליו, כי אין לנו בית משפט אחר, ובלעדי תרומתו הגדולה, עלולה התשתית הדמוקרטית בישראל להיפגע פגיעה קשה".
"בתחום זכויות האדם נותרה כברת דרך שיש ללכת בה כדי לבסס כראוי את ההגנה המלאה על הפרט ועל קבוצות המיעוט. נדרש לבסס את ההכרה בזכויות החברתיות במסגרת חקיקת-על נורמטיבית, וליישם את ההכרה הזו, הלכה למעשה, במציאות חיי היום-יום. המשימה העיקרית בעניין זה מוטלת על הכנסת". (לנאום המלא לחצו כאן)
עו"ד טלי ניר, מנהלת המחלקה לזכויות חברתיות-כלכליות באגודה לזכויות האזרח קראה בכנס לחברי הכנסת "לעשות צעד היסטורי ולחוקק חוק יסוד: זכויות חברתיות שיקבע את המסגרת למדיניות חברתית-כלכלית של ממשלות ישראל בדורות הבאים ויחייב אותן לקחת אחריות חברתית".
ח"כ זהבה גלאון אמרה: "הציבור, שהתעורר בקיץ האחרון עם המחאה, גילה שבמרוצת השנים הפך לעבד של 'צמיחה' ו'התייעלות', כאלו שהוא לעולם לא יהנה מהם. לזכויות חברתיות יש מחיר, אך לאי ההכרה בהן יש מחיר גבוה יותר".
חברי הכנסת שהשתתפו בכנס, וייצגו את כל סיעות הבית, הביעו תמיכתם בחקיקת חוק יסוד: זכויות חברתיות. בכנס השתתפו חברי הכנסת עמיר פרץ, אריה אלדד, ג'מאל זחלקה, דב חנין, משה גפני, זבולון אורלב, אורלי לוי, איברהים צרצור, ניצן הורוביץ ודורון אביטל.