הארגונים העותרים: יש דין, האגודה לזכויות האזרח בישראל, גישה, הועד הציבורי נגד עינויים בישראל, המוקד להגנת הפרט, מחסום ווטש, רופאים לזכויות אדם ובמקום.
- הצו שהוציא אלוף פיקוד המרכז, יאיר נוה, אוסר הסעת פלסטינים בכלי רכב הנהוג בידי ישראלים או זרים. הארגונים דורשים כי בית המשפט יפסוק על ביטול הצו וכן יוציא צו ביניים, הדוחה את מועד כניסתו לתוקף עד למתן פסק דין.
- מתוך העתירה: "הצו מעגן תהליך משפטי של אפליה ממוסדת, שיטתית ומכוונת. בהיות שהוצא בקונטקסט של העמקת שליטה של בני לאום אחד על בני לאום אחר, הוא עומד בקריטריונים של הגדרת האפרטהייד".
- הצו, "הוראות בדבר תנועה ותעבורה (הגבלת נסיעה ברכב ישראלי)", קובע הסדר המחייב הצטיידות בהיתר להסיע פלסטינים.
מיכאל ספרד היועץ המשפטי של "יש דין", המייצג את העותרים: "מדובר בהוראה חמורה, שכופה את ההפרדה גם על מי שלא מעוניינים בה. האזרחים הופכים לסוכנים אקטיביים של האפליה. `פטנט` האפרטהייד כבר נוסה בעבר בדרום אפריקה והוקע על ידי העולם כולו. כניסת ההוראה לתוקף תכתים משפטית ומוסרית את מדינת ישראל וצבאה".
הגשת העתירה כנגד שר הביטחון, עמיר פרץ ומפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית, יאיר נוה, מהווה שלב נוסף במאבקם של הארגונים כנגד הצו. בדברי המבוא לעתירה נאמר בין השאר: "המדובר בהוראה המיישמת את אידיאולוגית ה'הפרדה' ('אנחנו כאן והם שם') באמצעות החוק והמשפט תוך יצירת סנקציה פלילית לבני לאומים שונים הנפגשים במרחב הפרטי של רכב נוסעים, ללא היתר מהרשויות. […] מבין כל הקווים האדומים אותם חצינו, העותרים סבורים כי ההוראה `בדבר תנועה ותעבורה` נושאת בקרבה זרע פורענות חמור במיוחד".