ב-13.7.06 דן בג"ץ בעתירתם של תשעה ארגוני זכויות אדם מישראל ומהשטחים הכבושים, בדרישה לבטל את התיקון לחוק הנזיקים האזרחיים. תיקון זה מונע מאזרחים פלסטינים לתבוע פיצויים ממדינת ישראל בגין נזקים, שגרמו להם כוחות הבטחון, גם כאשר מדובר בנזקים, שנגרמו שלא במסגרת פעילות לחימה. את העתירה הגישו בחודש ספטמבר 2005 המוקד להגנת הפרט, עדאלה והאגודה לזכויות האזרח בשמם בשמם ובשם ששה ארגונים נוספים: אל-חאק – החוק בשרות האדם מהגדה המערבית, המרכז הפלסטיני לזכויות האדם מעזה, בצלם, רופאים לזכויות אדם, הוועד הציבורי נגד עינויים, ושומרי משפט – רבנים לזכויות האדם,
לקראת הדיון הגישו הארגונים העותרים בקשה למתן צו ביניים, וביקשו מבית המשפט למנוע מהמדינה לטעון טענה של התיישנות לגבי אירועי נזק, שטרם הוגשה בהם תביעה (או שהוגשה תביעה ונמחקה). זאת על מנת למנוע פגיעה בזכותם של הנפגעים לתבוע בעתיד את המדינה, אם יחליט בג"ץ לקבל את העתירה.
במהלך הדיון הציעו השופטות איילה פרוקצ`יה, אסתר חיות ודבורה ברלינר לצדדים להידבר ולהגיע להסכמה באשר לתוכנו של צו הביניים. ההסכמות שהושגו בין הארגונים העותרים למדינה, הנוגעות הן לתביעות תלויות ועומדות, הן לתביעות שנדחו או נמחקו והן לתביעות שטרם הוגשו, יוגשו לבית המשפט, לקבלת תוקף של החלטה. כמו כן הוציא בג"ץ צו על תנאי, והנשיא ברק קבע, שהדיון יתקיים ב-30.8 בפני הרכב מורחב של 9 שופטים.