בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את עמדת האגודה והורה על השמטת פרטים אישיים בפסק דין אזרחי שפורסם באינטרנט
הערעור שבו ניתנה ההחלטה נסב על פסק דין בתביעת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו למערערת, ובו מידע אישי ואינטימי רב של המערערת ושל בני משפחתה. המערערת גילתה לחרדתה, כי המידע האישי שנכלל בפסק הדין זמין לכל גולש וחשוף בפני כל מנוע חיפוש. בעקבות זאת פנתה לבית משפט השלום וביקשה לאסור את פרסום פסק הדין באינטרנט, בטענה שפרסום זה, לצד שמה ופרטים מזהים אחרים, פוגע פגיעה קשה בפרטיותה ובכבודה. הבקשה נדחתה והוגש ערעור לבהמ"ש מחוזי.
כב' השופט שנלר, אליו הצטרפו כב' השופטים ורדי ויפרח, אימץ את עיקר טענותיה של האגודה לזכויות האזרח והורה על השמטת פרטיה המזהים של המערערת מהפרסום באינטרנט של פסק הדין בעניינה. פרסומו של פסק הדין האחרון באינטרנט עוכב למשך מספר ימים, על מנת לאפשר את הסרת פרטיה המזהים של המערערת.
לדברי עו"ד אבנר פינצ'וק שייצג את האגודה בדיון: "חשיבותו של פסק הדין היא בהכרה שעצם פרסומו של פסק דין באינטרנט מעצים את חומרת הפגיעה בפרטיות, ובהתאם – גוברת ההצדקה להגבלת הפרסום של פסקי הדין. לצערנו, רוב האנשים אינם מודעים לכך שפסקי דין אזרחיים הכוללים שמות מלאים ולעתים אף פרטים אינטימיים, מתפרסמים במלואם באינטרנט וכדי למנוע את הפגיעה בפרטיות עליהם לבקש זאת מבית המשפט."
לבקשת ההצטרפות להליך של האגודה לזכויות האזרח, לעיקרי הטיעון ולחומרים נוספים באתר האגודה
קישורים נוספים
נורית רוט: המחוזי: החשיפה שמעניק האינטרנט לפרטים של פסקי הדין מחמירה את הפגיעה בפרטיות The Marker 9.6.2011