הגיע הזמן לדבר על זה: זכויות האדם בסכסוך, מאז אינתיפאדת אל-אקצה

תוכנית המשפט ההומניטרי הבינלאומי מציעה אוגדן מערכי שיעור, העוסקים בסוגיות של זכויות אדם בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. מטרת המערכים לסייע לאנשי/נשות חינוך לפתוח ולפתח את השיח בנושא, ולהתמודד עם האתגר החינוכי הרגיש.

האוגדן שלפניכם כולל 7 מערכים, המבוססים על הדין הבינלאומי ועל עובדות מהשטח, ואינם באים לשכנע לכאן או לכאן. מטרתם היא לעורר את השיח ולעמת אותנו כאנשים וכאזרחים עם ההשלכות של המצב – איפה היינו ולאן אנחנו מבקשים לפנות כעת. כי הגיע הזמן לדבר על זה.

אוגדן זה פורסם עשור לאחר פרוץ אינתיפאדת אל-אקצה. עשור זה היה המדמם והפוגעני ביותר בסכסוך, והוא תבע מחיר גבוה ביותר משני הצדדים. במהלך תקופה זו התבצעה ההתנתקות והוקמה גדר ההפרדה. הותרנו את אותה מציאות עלומה בצדו האחר של הבטון, והתנתקנו הכרתית מכל מה שקשור בשטחים הכבושים ומאחריותנו הישירה אליהם. נדמה לנו שאנחנו כבר לא שם.

האמת היא שאנחנו שם. ישראל עדיין שולטת במידה רבה בכל היבטי החיים של הפלסטינים. חיילי צה"ל משרתים שם, אזרחים ישראלים גרים שם, משטרת ישראל פועלת שם. אמנם התנתקנו, אך השלכות נוכחותנו בשטחים מחלחלות גם אלינו כחברה ומעצבות במידה לא מבוטלת את ההתנהלות שלנו פה. הגיע הזמן שנשאל את השאלות הכואבות, נציף את כלל העמדות השונות ונפתח דיון ער, באחד הנושאים המשמעותיים ביותר עבורנו כחברה.

אוגדן מערכים: הגיע הזמן לדבר על זה

למידע נוסף, לתמיכה ולייעוץ בהכנת המערכים: נועה ריבלין, תוכנית המשפט ההומניטרי הבין-לאומי, 073-7013-220, noar@acri.org.il

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

תגיות:

קטגוריות: המשפט ההומניטרי הבינלאומי,זכויות האדם בשטחים הכבושים

סגור לתגובות.