מועמדים בבחירות להנהלת האגודה לזכויות האזרח – 2009

ביום ראשון 6.9.09 יתקיימו בחירות להנהלת האגודה לזכויות האזרח ולוועדת הביקורת. ההצבעה בבחירות פתוחה בפני כל חברי האגודה, ובתנאי שהיו חברים באגודה לפחות שלושים יום לפני מועד הבחירות. ההצבעה בבחירות אפשרית גם בדואר (הודעה נשלחה לחברים). להלן פרטי המועמדים בבחירות להנהלת האגודה.

אדיב עווד

חבר אגודה משנת 2009. איש שיווק ופרסום, העוסק מזה 15 שנה בתקשורת המונים בישראל וברשות הפלסטינית. בתפקידו הנוכחי מנהל מחלקת האסטרטגיה של חברה העוסקת בפרסום ובשיווק למגזרים: ערבי, רוסי וחרדי. בעבר ניהל משרד פרסום שפעל בתחומי הרשות הפלסטינית. להשכלתו למד הנדסת תעשיה וניהול בטכניון.

"מתוך אמונה כי "המלחמה" בזירה התקשורתית משלימה ומעצימה את המלחמה במישור המשפטי, חלק מהותי בעבודה של האגודה הוא הקרב על דעת הקהל וגיוס התקשורת. הרקע והניסיון שלי מעניקים לי מספר יתרונות בולטים בתקשורת הישראלית ובתקשורת הערבית והפלסטינית. החל מבניית אסטרטגיה תקשורתית מובנית ויישומה ע"י מהלכים פרסומיים/תקשורתיים יעילים ועד להפעלת תקשורת וגיוסה למטרותינו. על ידי יישום עקרונות ביכולתה של כל אחת מזירות התקשורת, העברית והערבית, לתרום לחיזוק האפקטיביות בהגנה על זכויות האדם בישראל ובשטחים לא פחות מהזירה המשפטית."

ד"ר אדריאנה קמפ

חברת אגודה החל משנת 2009. מרצה בכירה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב ועמותת מכון ון ליר בירושלים. תחומי המחקר, הכתיבה וההוראה שלה הם הסוציולוגיה של הגירת עבודה, הפוליטיקה של אזרחות, גלובליזציה וארגוני החברה האזרחית. בשנים 2004-2001 הייתה חברת הוועד המנהל של "קו לעובד". משנת 2005 ואילך חברת ועדת ההיגוי של הפורום ללימודי נשים באוניברסיטת תל-אביב. משנת 2006 פעילה בהתנדבות ב"מוקד סיוע לעובדים זרים". בין השנים 2008-2007 שימשה מנחה אקדמית של "התכנית לזכויות פליטים" באוניברסיטת תל-אביב.

"החברה בישראל ניצבת לא בפעם הראשונה, אך אולי ביתר שאת, בפני תקופה רבת אתגרים בכל הנוגע לזכויות האדם. סדר היום של האגודה צריך להתרכז במאבק נגד גזענות, כיבוד זכויות המיעוטים וקידום זכויות האדם. לאפיק המשפטי, גם כאשר הוא מרכזי בפעילות האגודה, צריך להתלוות מאבק על התודעה הציבורית באמצעות פעילות חינוכית וציבורית פרו-אקטיבית. האגודה פועלת זה מכבר בתחום של זכויות האדם של מהגרים בישראל. נושא זה עתיד לקבל משנה חשיבות נוכח מגמות נוקשות הפוגעות בקבוצה זו. ברצוני לתרום מן הידע ומהנסיון שלי לקידומם של נושאים אלה."

אורנה שם-טוב

חברה באגודה משנת 1987, וכיום חברת הנהלה. כיהנה כיו"ר הנהלת האגודה בשנים 2003-2004 וכיו"ר משותף בשנים 2002-2003. עבדה באגודה בשנים 1988 ועד 1994, בשנים אלו יזמה ופיתחה את הפעילות החינוכית של האגודה בקרב כוחות הביטחון הממשיכה עד היום. בהמשך הקימה וניהלה את מכון זכויות – יעוץ ארגוני ופיתוח קהילתי. במסגרת זו הובילה יחד עם קבוצת יועצים תהליכי פיתוח ותכנון אסטרטגי בארגונים שונים במגזר הציבורי (כגון, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות) וקידמה יוזמות לפרויקטים חברתיים. שנים רבות ליוותה את משטרת ישראל והמשרד לביטחון פנים בפיתוח ובהטמעת אסטרטגית השיטור הקהילתי וקידום עבודה בין משרדית במניעת פשיעה. משנת 2003 מכהנת כיועצת האיכות של מכבי שירותי בריאות, ובמסגרת זו עוסקת בעיצוב מחדש של שירותי הבריאות בקהילה ומובילה את קידום השוויון בבריאות. במהלך כל השנים הנ"ל נותנת שירותי יעוץ לארגונים לשינוי חברתי ופועלת כמגשרת בסכסוכים קהילתיים-ציבוריים.

"כמי שמלווה את האגודה שנים רבות וכיהנה בתפקידים שונים בה, אני מוצאת שיש ביכולתי להמשיך ולתרום להתמודדות של האגודה עם סוגיות בוערות על סדר היום ולגבש עמדות עקרוניות שיאפשרו לארגון להמשיך ולבסס את מעמדו כארגון זכויות האדם המוביל בישראל. כמו כן אני מקווה להמשיך לתרום לראיה האסטרטגית הנדרשת כדי לקדם את ההשפעה של האגודה ברמה הציבורית, ולחזק תחומי פעילות ובראשם: זכויות חברתיות, זכויות המיעוט הפלסטיני-ישראלי וכמובן בהמשך הפעולה הבלתי נדלית נגד עוולות הכיבוש."

הרב בנימין פרל

חבר הנהלת האגודה משנת 2005, חבר ועדת איתור מועמדים, פעיל גם במדרשת אדם לחינוך לדמוקרטיה ושלום וחבר הוועד המנהל של המדרשה, מרצה במסגרות פורמאליות ולא פורמאליות בתחום היהדות, זכויות אדם וחברה, עיסוק בתחום ניסיונות לדיאלוג בין קבוצות מקוטבות. לימודי תיאוריות ביקורת החברה במסגרת המחלקה לפרשנות התרבות באוניברסיטת בר אילן, כתיבה פובליציסטית בתחום זכויות האדם וביקורת חברתית.

"במסגרת הישיבה התיכונית לאמנויות שהקמתי, אנו עוסקים בדיאלוג בין תחומי תוכן ונרטיבים חברתיים. יש לי היכרות קרובה עם הקהילה הדתית ועם מרבית תיאוריות החשיבה של הימין הפוליטי הישראלי."

ד"ר גילה שטופלר

מרצה למשפט חוקתי וזכויות אדם במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן. בעבר מתמחה באגודה לזכויות האזרח ומלגאית בתוכנית המשפטנים של הקרן החדשה לישראל. עבדה כעורכת דין באגודה בין השנים 1997-2000, ולאחר מכן יצאה ללימודי דוקטורט באוניברסיטת ניו יורק (NYU) בארה"ב, שם כתבה דוקטורט בנושא הקונפליקט בין זכויות נשים לדת ותרבות.

"תחומי העניין, המחקר וההוראה שלי הם משפט חוקתי, זכויות נשים, יחסי דת ומדינה, רב תרבותיות, שוויון, דמוגרפיה והגירה. זה חמש עשרה שנה אני עוסקת בפרקטיקה ובתיאוריה של זכויות האדם. לאחרונה הקמתי במסגרת חטיבת זכויות האדם במרכז האקדמי את פורטל זכויות האדם המספק עדכונים יומיים של הפסיקה בתחומי זכויות האדם ומשמש מאגר מידע משפטי בנושאי זכויות אדם www.humanrights.org.il . אני עוקבת בדאגה רבה אחר ההתדרדרות שחלה לאחרונה במצב זכויות האדם בישראל ומעוניינת להיבחר כחברת הנהלה על מנת לתרום מהידע ומהניסיון שצברתי בתחומי התמחותי."

דוד שמגר

בן 66, יליד אנגליה, דתי, בוגר כלכלה והוסמך לראיית חשבון באנגליה. עלה ארצה בשנת 1965 (It seemed like a good idea at the time). עבד בין השאר באגף התקציבים במשרד האוצר ובחברה לישראל. מ-1978 יועץ כלכלי עצמאי. פעיל בשלום עכשיו מיסודה. שר במקהלת נועם. חבר חוג אוהבי לכת רחובות ומכהן בו גם כגזבר. חבר האגודה מעל 30 שנה. כבר שבע שנים מתנדב בצוות פניות הציבור באגודה בתל-אביב ונהנה מאד.

"ברצוני לחזק את האגודה לאור רמיסת זכויות האזרח הבסיסיות (Civil liberties) ע"י השלטונות, במיוחד אך לא רק בשטחים המוחזקים, וכמו כן, זכויות מהגרי העבודה, הפליטים ואזרחי ישראל הפלסטינים."

עו"ד דורי ספיבק

חבר באגודה מ-1996, חבר הנהלה בין 2001 ל-2005, חבר ועדת ארגון וכספים מ-2001 ויו"ר ההנהלה מ-2007. ייצג ועודנו מייצג את האגודה במספר רב של הליכים בבג"צ ובערכאות אחרות. זאת, לצד תפקידו כסגן מנהלת הקליניקות המשפטיות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א. בוגר כלכלה ומשפטים (בהצטיינות) מאוניברסיטת חיפה (1995); בעל תואר שני מהרווארד (2000); יו"ר ועדת זכויות הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנס ובי) בלשכת עורכי-הדין וחבר בוועדת הביקורת של מרכז אדוה לחקר החברה הישראלית.

"האגודה נמצאת בתהליך התחדשות ושינוי ארגוני ומבני שמטרתו חיזוק האפקטיביות שלנו בהגנה על זכויות האדם בישראל ובשטחים הכבושים. מאז כניסתי לתפקיד היו"ר לפני למעלה משנתיים אני מלווה תהליך זה, כמו גם את פעילותה השוטפת של האגודה, באופן יומיומי. זאת, מתוך אמונה ביכולתנו לשמר את מעמדנו כארגון זכויות האדם המוביל בישראל, והיחיד העוסק בכל קשת זכויות האדם. אבקש את אמונכם להמשיך ולמלא משימות אלה."

ד"ר טלי קריצמן-אמיר

עורכת דין וד"ר למשפטים, חברת סגל במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן, ועמיתת פולונסקי במכון ון ליר. עבודת הדוקטורט שלה ופרסומיה בארץ ובחו"ל עוסקים בתחום ההגירה והפליטות. בעבר לימדה קורסים בנושאי זכויות אדם והגירה באוניברסיטאות השונות, נטלה חלק בפעילות הקליניקה לזכויות פליטים באוניברסיטת תל אביב, וכיהנה כחברת הנהלה בעמותה לסיוע לפליטים אפריקאים (עד לנסיעתה ללימודי פוסט-דוקטורט באוניברסיטת ניו יורק). חברת וועדת ביקורת בעמותת "גישה".

"ענייני להצטרף להנהלת האגודה נובע ממחויבות עמוקה לבסיס ההומאני של רעיון זכויות האדם, ומתוך אמונה בכוחה ובמחויבותה של החברה האזרחית בישראל להשפיע ולעצב מדיניות, לדחוף את בתי המשפט לפעולה וליזום פעילות ציבורית יעילה ומקורית. אפעל לקדם במסגרת פעילות האגודה את נושא ההגנה על המהגרים, ובפרט המהגרים חסרי המעמד והפליטים. כן אשאף לקדם במסגרת פעילות האגודה את ההגנה על זכויות חברתיות וכלכליות כזכויות שוות מעמד לזכויות האזרחיות והפוליטיות."

ד"ר מיכאל בירנהק

חבר אגודה משנת 2009. מרצה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב (לפני כן באוניברסיטת חיפה). חוקר, כותב ומרצה בנושאי פרטיות, חופש ביטוי, זכויות דיגיטליות, נגישות למידע, שקיפות, שוויון, והשתתפות בדומקרטיה. באלה עוסק גם בפעילות ציבורית. מאז 2004 חבר במועצה הציבורית להגנת הפרטיות, שמייעצת לשר המשפטים ולציבור בנושאי פרטיות, ומאז 2007 יו"ר הווועדה המשפטית של המועצה.

"פעלתי מול משרדי ממשלה וועדות בכנסת, למשל במאבק בחוק נתוני תקשורת, תיקון חוק מרשם אוכלוסין, העברת מידע בין מאגרים, מאבק בהצעת חוק המאגר הביומטרי. הופעתי בגופים ציבוריים שונים בנושאים אלה והייתי חבר בוועדות ציבוריות ואקדמיות שונות. הקמתי (במשותף) וניהלתי את המרכז למשפט ולטכנולוגיה באוניברסיטת חיפה.

"לצד מאבק בלתי מתפשר לזכויות אדם בשטחים הכבושים ובישראל, השגת שוויון מהותי, סיום הפשע המוסרי של הכיבוש, החזרת הסדר הדמוקטי שבו המדינה משרתת את האזרח ולא להיפך על כנו, ודה-מיליטריזציה של החברה הישראלית, יש צורך להגן גם על זכויות האדם הקלאסיות של כל אזרחי המדינה."

ד"ר נסים מזרחי

חבר באגודה משנת 2009. משמש כמרצה בכיר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב. סיים לימודי המוסמך באוניברסיטה העברית בהצטיינות יתרה. את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת מישיגן, אן ארבור וכיהן כעמית מחקר באניברסיטת הרווארד.

"תחומי התמחותי הם סוציולוגיה של המדע, הרפואה והפסיכיאטריה, סוציולוגיה של תרבות, אי- שוויון, זהות ואתניות. בימים אלה אני עורך מחקר מקיף בתמיכת קרן רוזה לוקסמבורג העוסק בגבולותיו האתניים והמעמדיים של שיח זכויות האדם בישראל. ב-2010 אשמש כעורך אורח בכתב העת Ethnic and Racial Studies ביחד עם פרופ' מישל למונט מאוניברסיטת הרווארד, אשר יעסוק במחקר משווה של אסטרטגיות תגובה של קבוצות מיעוט בישראל, ארה"ב, ברזיל, דרום אפריקה וצרפת לתופעות של סטיגמטיזציה והדרה. המחקר בישראל מבוצע בשיתוף עם פרופ' חנה הרצוג. לפני כשנתיים יסדתי, ביחד עם פרופ' יוסי שביט וד"ר אדריאנה קמפ, מסלול לימודי תואר שני במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, בשיתוף ארגון שתי"ל, לפעילים בארגוני שינוי חברתי. משנת 2009 אני משמש כחבר בוועדת שתי"ל של הקרן החדשה לישראל. כמו כן אני תומך ושותף במגוון ארגונים אזרחיים, הפועלים לקידום זכויותיהן החברתיות של אוכלוסיות מוחלשות בישראל כגון עמותת קדמה וארגון הילה (העוסק בזכות לחינוך). בשנים האחרונות חקרתי וכתבתי על הקשר בין שיח טיפולי לבין ריבוד ואי-שוויון בישראל, ובקרוב יראה אור ספר בעריכתי שכותרתו "פסיכולוגיה על ספת הסוציולוגיה: שיח טיפולי בישראל". בנוסף, אני עומד בראש קבוצת מחקר העוסקת ב"לימודי הגבל" Disability Studies, ביחד עם ד"ר נטע זיו בשיתוף מגוון רחב ומרשים של חוקרים וחוקרות בעלי מוגבלויות, שמטרתה לקדם את המחקר והחקיקה בתחום בישראל.

במסגרת פעילותי באגודה אנסה לקדם את החשיבה על גבולותיו החברתיים של שיח זכויות האזרח והתנאים להתרחבותו לקבוצות חברתיות נוספות בישראל. אתגר מרכזי הניצב להערכתי בפני האגודה הוא מציאת דרכים חדשות להנגשת שיח זכויות האדם לאוכלוסיות נוספות, המנותקות כיום משיח זכויות האדם ומפעילותה של האגודה."

ד"ר עאדל מנאע

חבר באגודה ובהנהלה משנת 2006. הסטוריון, חוקר בכיר במכון ון-ליר. מנהל המרכז לחקר החברה הערבית בישראל במכון ון ליר בירושלים, חוקר ומתעניין אישית ומקצועית במעמדם של האזרחים הערבים בישראל מזה עשור ויותר. יזם תרגומו לערבית של ספרו של פרופ' קרצמר על המעמד המשפטי והחברתי של הערבים בישראל ופירסומו במסגרת המרכז בון ליר. בעל נסיון רב בשני העשורים האחרונים בפעילות ציבורית בארגוני החברה האזרחית, כולל חברות בהנהלות מדרשת אדם, המדרשה לחינוך לדמוקרטיה והמוקד להגנת הפרט. כמו כן, חלק מכתיבתו וממחקריו עוסקים באי-השוויון בין יהודים לערבים בישראל מאז שנת 1948 ועד היום הזה.

"נושא זכויות האזרח ושוויון זכויות והזדמנויות בישראל בכלל ולאוכלוסייה הערבית בפרט הם נושאים שיש לי בהם ענין רב, אישי ומקצועי. האגודה לזכויות האזרח עושה עבודה חשובה מאוד בעניין ולכן חשבתי להירתם לעשייה זאת ולא להסתפק במעקב מרחוק. לאחר נסיון של מעל לשנתיים כחבר ההנהלה, אני משוכנע יותר בבחירה זו ובהמשך הירתמותי ותמיכתי בפעילות המשפטית והציבורית של האגודה."

עודד עירון

חבר באגודה החל משנת 1994. יליד ירושלים, 1955. בוגר האוניברסיטה העברית בהיסטוריה של עם ישראל וסוציולוגיה ומוסמך אוניברסיטת בר-אילן במינהל ציבורי. עובד בחברת דואר ישראל בתחום משאבי אנוש.

"הייתי יו"ר ועדת הביקורת של האגודה לזכויות האזרח בשנים 2005 עד 2007. הייתי יו"ר עמותת "מנוחה נכונה – ירושלים" וחבר הנהלת "מנוחה נכונה – ישראל" מ-1995 עד 2001. אני חבר בשדולת הנשים בישראל משנת 1991. הייתי בין יוזמי ומקימי בית ספר התיכון "תל"י בית חינוך" בירושלים מטעם ההורים.

אני רואה חשיבות בניתוק הערך של חברה דמוקרטית ושומרת זכויות אדם משייכות לצד מסוים של המפה הפוליטית. שינוי התפיסה הציבורית יעשה על ידי פעילות חינוכית בגילאים הצעירים והעלאת מודעות בקרב ציבור הבוגרים/ות. לצד הפעילות המשפטית, שהיא הכלי העיקרי להגנה על זכויות האדם במדינה, יש לדעתי להעמיק ולהרחיב את הפעילות החינוכית בבתי הספר ובתנועות הנוער ולהשתמש בפסקי דין עקרוניים כ"מקדמי מודעות" לציבור הרחב. המגמה באגודה, בשנים האחרונות, להפנות משאבים לזכויות חברתיות קרובה לליבי בשל עיסוקי המקצועי, אבל מחייבת, לדעתי, חשיבה והקפדה על בידול ברור בין תפקיד האגודה בענין זה לתפקידיהם של האירגונים הסוציאליסטיים, ממפלגות פוליטיות ועד איגודי עובדים."

עו"ד עופר סיטבון

דוקטורנט למשפטים באוניברסיטת תל-אביב. החל מספטמבר ישמש כראש הקליניקה לאחריות חברתית של תאגידים (נושא שבו עוסק המחקר שלו) במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן. העורך הראשי של כתב העת "מעשי משפט – כתב עת למשפט ולתיקון חברתי", שהוא הראשון העוסק בסוגיות הנוגעות לעריכת-דין חברתית-ציבורית. עבודת התיזה שלו עסקה בזכויותיהם של מהגרי עבודה בישראל ובצרפת בראי פסיקת ביהמ"ש.

"אני פעיל במאבק נגד הפרטת בתי הסוהר. אני גם חבר בוועדת הבחירות המרכזית של ארגון העובדים "כח לעובדים". אני פעיל במכללה החברתית-כלכלית ומשמש כמרצה מטעם "מרכז אדווה" בנושאים שונים הנוגעים לחברה, כלכלה, משפט וזכויות אדם. כפי שניתן להבין, הפעילות למען תיקון החברה היא מרכיב חשוב ביום-יום שלי ונראה לי שחברות בהנהלת האגודה תוכל לתרום לכך רבות. בהקשר זה אבקש לקדם נושאים הנוגעים, מחד גיסא, לזכויות החברתיות, בייחוד של האוכלוסיות המוחלשות, ומאידך גיסא, לקידום פעילות בעניין אחריות חברתית של תאגידים, עניין שבו קהילת זכויות האדם בישראל מפגרת מאחור ביחס למתרחש בעולם. ההבנה שבעולמנו גם גופים פרטיים יכולים לפגוע בזכויות האדם מחייבת "החלפת דיסקט" ביחס לתביעות ולציפיות החברתיות מגופים אלו."

עו"ד עמרי קאופמן

חבר באגודה החל משנת 1997. "כמלגאי של הקרן החדשה שימשתי בעבר עו"ד במחלקה המשפטית של האגודה, ומאז שנת 2006 אני חבר הנהלה ומוצא בכך הזדמנות חשובה לתרום, ולו במעט, לניתוב דרכו של אחד הארגונים החשובים ביותר שצמחו מתוך החברה האזרחית בישראל.

המוניטין שהאגודה צברה, והשפעתה הניכרת של האגודה במסדרונות השלטון ובאולמות בית המשפט הן עובדה מוכחת. בשנים שלפנינו ובצד שימור המעמד המיוחד לו זוכה האגודה בשיח המשפטי, אני סבור שיש לבצר, ואף להעצים, את מעמדה של האגודה כאורקאל זכויות האדם גם בשיח הציבורי. זאת, תוך שימת דגש על ייחודה, לא רק מכח זכות הראשונים – בהיותה הגוף הוותיק ביותר העוסק בתחום; ומכח משאביה – בהיותה ארגון זכויות האדם הגדול ביותר הפועל בישראל; אלא מכח התמדתה במחויבות למכלול זכויות האדם, גם בעידן החדש של הפרטה לתחומים מבודלים, לקבוצות מיעוט ולנגזרות מובחנות. המסר של כל זכויות האדם לכל, צריך וחייב להמשיך ולהישמע."

ענת סרגוסטי

אני משמשת חברת הנהלת האגודה משנת 2005. בכל שנות כהונתי הקדשתי לפעילות במסגרת האגודה לזכויות האזרח הרבה מעבר לישיבות ההנהלה התקופתיות. ואלה רק חלק מהפעילויות שלקחתי בהן חלק משמעותי:

  • עסקתי באופן פעיל בבניית קמפיינים תקשורתיים לאגודה בנושאים חברתיים שונים.
  • סייעתי לצוות שהקים את אגודת הידידים, והנחיתי כמה מהאירועים של אגודת הידידים.
  • הייתי מעורבת באופן פעיל (ביחד עם כמה חברי הנהלה נוספים) באופן אינטנסיבי בתהליך החשיבה של המחלקה הציבורית כדי לבנות אסטרטגיה תקשורתית, ולחשוב לעומק בצורה ביקורתית על תפקוד המחלקה ושיפור עבודתה.
  • הנחיתי בהתנדבות כמה מהאירועים הפומביים של האגודה.
  • אני חברה בצוות המלווה את המנכ"ל
  • אני עומדת לרשות צוות האגודה להתייעצויות ומרבה לייעץ בנושאים שונים הקשורים לתחומים שבהם עוסקת האגודה.
  • כל הדברים האלה נובעים מהביוגרפיה האישית שלי, מהמקום שממנו באתי, מהשכלתי וממקצועי כעיתונאית וכמנהלת ארגון. כל הדברים האלה גיבשו אצלי תפיסת עולם רחבה המבוססת על עקרונות הומאניים. עיסוקי כעיתונאית (בשבועון "העולם הזה", ובחדשות ערוץ 2, בעיקר בסיקור הסכסוך עם הפלסטינים והמצוקות החברתיות בישראל) העניק לי שנים של התבוננות, לימוד עמוק, ופעילות במקומות המוחלשים והאפלים ביותר של החברה הישראלית. במהלך שנות עבודתי האחרונות עמדתי בראש תוכנית להכשרת עיתונאים יוצאי אתיופיה, כדי לתקן עוול לפיו לא היו בתקשורת העברית עיתונאים יוצאי הקהילה. בשנה האחרונה אני משמשת מנכ"ל ארגון אג'נדה – מרכז ישראלי לאסטרטגיה תקשורתית: ארגון המעניק סיוע מקצועי לארגונים לשינוי חברתי, ומסייע להם להעביר את המסרים שלהם לציבור דרך התקשורת. אני משוכנעת עכשיו, יותר מתמיד, בצורך להשתמש בצורה מושכלת בכלים שהדמוקרטיה מעניקה לנו, כמו התקשורת ובית המשפט, כדי לתקן עוולות ולדאוג לחלוקה שוויונית של המשאבים. דווקא מתוך התפיסה הביקורתית, אני מאמינה ביכולת להביא שינוי.

    בכל שנות חברותי בהנהלת האגודה לא ויתרתי על ישיבות (אלא במקרים נדירים), ותמיד הייתי מוכנה להעמיד את זמני ואת ניסיוני לטובת האגודה. אשמח לקבל אמון, כדי שאוכל להמשיך לעשות זאת גם בעתיד.

    ד"ר תאבת אבו ראס

    חבר באגודה משנת 2009. בוגר אוניברסיטת אריזונה בגיאוגרפיה ופיתוח אזורי. מרצה באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללת ספיר. מומחיות ומחקר: תכנון וקרקעות, שלטון מקומי, יחסי מיעוט ורוב.

    לצד האקדמיה היה פעיל במסגרת החברה האזרחית: מנהל משרד שתי"ל באזור באר-שבע והדרום ומנהל פיתוח הכפרים הבדואים, מנהל אופק חדש – המכון הערבי יהודי לחברה משותפת. בעל ידע רחב בניהול ובגיוס משאבים. חבר בעבר ובהווה במספר רב של הנהלות ארגוני החברה האזרחית כולל: עדאלה, המרכז לתכנון אלטרנטיבי, יד ביד, מרכז השל וגרינפיס בים התיכון. שותף לכתיבת שלושת החזונות של האוכלוסייה הערבית בישראל: "החזון העתידי", "אמנת חיפה" ו"החוקה הדמוקרטית" של עדאלה.

    "אני מציג מועמדותי מתוך רגישות לנושא זכויות האזרח ובמיוחד הזכויות של קבוצות מוחלשות בחברה הישראלית ומתוך אמונה שבפני האגודה לזכויות האזרח עומדים, בשנים הבאות, אתגרים שלא ידעה כמותם ובמיוחד בהגנה על הדמוקטיה והדיפת הגזענות המתפשטת בחברה הישראלית."

    • LinkedIn
    • Twitter
    • Facebook
    • Print
    • email

    קטגוריות: האגודה - צוות והנהלה

    סגור לתגובות.