עמותת סנגור קהילתי
עמותת סנגור קהילת", שהוקמה ב-1993 בשכונת קטמון שבירושלים, פועלת בשיתוף עם קהילות מקומיות ברחבי הארץ לקידום זכויות חברתיות ולמימושן, ליצירת סולידריות קהילתית ולשינוי מדיניות.
"על אשר מגייסת ומדריכה מתנדבים רבים
להראות ולהרגיל תושבי השכונות
לדרוש ולממש את זכויותיהם הסוציאליות והכלכליות
ומגשרת ביניהם לשם שכנות טובה
ולשם השגת מטרותיהם המשותפות
וכך תורמת תרומה ניכרת
לתודעה ולביצוע של זכויות האדם בישראל
ללא הבדל מין, דת לאום או גזע".
– מתוך תעודת האות
"הזכות לתנאי קיום מינימאליים נובעת מזכות האדם לכבוד, ונשענת על הרעיון, שקיום בכבוד – או חירות ממחסור – אינו רק זכות אלא אף תנאי למימוש זכויות אחרות. הענקת אות זכויות האדם לעמותה עשויה להמחיש את הקשר ההדוק בין זכויות אזרחיות ומדיניות וזכויות חברתיות, כלכליות ותרבותיות, ולהבהיר כי זכויות חברתיות אינן חסד אלא זכות יסוד". – מתוך מכתב ההמלצה
משפחת ג'ואריש, שתרמו את איברי בנם עלי
עלי מוחמד איבראהים ג׳ואריש, בן שמונה, בנם של מוחמד ולילה ג'ואריש, נהרג מכדור ״גומי״ שנורה על-ידי חייל צה״ל באזור בית לחם בנובמבר 1997. ההורים החליטו לתרום את אבריו להצלת חולים יהודים וערבים.
"אות הוקרה למוחמד ולילה ג'ואריש
הורים ששכלו ילדם עלי
בהיתקלו עם חייל צבא ההגנה לישראל
על אשר תרמו אבריו של בנם
להצלת חייהם של ילדים חולים
ללא הבדל דת, לאום או גזע
ונתנו דוגמא ומופת לכל הלוחמים
למען שוויון כל בני אדם הנבראים בצלם
ולמען קדושת חיי אדם באשר הוא אדם".
– מתוך תעודת האות
"החלטה זו של ועדת האות התקבלה בשל המחווה העולה מהמעשה שלכם, מחווה אנושית העומדת בבסיס כל ערכיה של האגודה לזכויות האזרח, וכן בשל חיזוק הזכות לחיים שהיא הזכות הבסיסית ביותר". – מתוך מכתב של מנכ"ל האגודה לזכויות האזרח דאז, עמוס גיל, למשפחת ג'ואריש.
אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג ז"ל מוענק על-ידי האגודה לזכויות האזרח מדי שנה לאדם או לארגון שתרמו תרומה מיוחדת לקידום זכויות האדם בישראל.