מועמדים בבחירות להנהלה ולוועדת הביקורת – 2005


מועמדים להנהלה


חברי הנהלה מכהנים העומדים לבחירה מחודשת


ד"ר איל גרוס

מרצה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, תחום התמחות: משפט חוקתי, משפט בינלאומי וזכויות אדם. חבר האגודה מאז 1989, חבר הנהלת האגודה והוועדה המשפטית משנת 1998. יועץ משפטי בהתנדבות לאגודה לזכויות הפרט.

"ברצוני להמשיך ולפעול בהנהלה לקידום זכויות האדם, לפעול למען הרחבת פעילות האגודה בתחום הזכויות החברתיות ובתחום זכויות המיעוט הערבי בישראל זאת לצד הנושאים החשובים האחרים בהם עוסקת האגודה."


ניצן הורוביץ

חבר האגודה משנת 2001. עורך חדשות חוץ ופרשן לעניינים בינלאומיים בעיתונות הכתובה והאלקטרונית, עוסק מזה עשרים שנה באינטנסיביות בסיקור וניתוח של הארועים הבינלאומיים ושל גלגולי הפוליטיקה הישראלית. מנכ"ל ללא שכר וממייסדי "אינטרמדיה" – ארגון בינלאומי לסיקור בית הדין הפלילי הבינלאומי לרואנדה. ועורך דין בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. תומך ומעורב בפעילויות ה"קרן החדשה לישראל", חבר תוכנית העמיתים של מרכז "השל" לטיפוח מנהיגות וחשיבה סביבתית – חברתית.

"לנוכח האיום הגובר על הדמוקרטיה וזכויות האדם בישראל ובשטחים הכבושים, יש לאגודה תפקיד ראשון במעלה, וארצה להמשיך ולסייע בכך ככל יכולתי ונסיוני. לא רק בהגנה על הקיים, אלא במאבק לביצור זכויות נוספות. כעיתונאי ואיש טלויזיה אני רגיש במיוחד לזכויות כגון חופש הביטוי על נגזרותיו, חופש הסיקור, והזכות למידע. אך לא ניתן להגן על הזכויות הללו ולהגיע לחברה מתוקנת בלא חתירה למכלול הזכויות הרחב: שיוויון זכויות למיעוטים אתניים, דתיים, ומיניים, שיוויון זכויות לנשים, ומאבק בגזענות ובעוולות הכיבוש האוכלות כל חלקה טונה. עם זאת, אני מוצא לנכון להדגיש שזכויות האדם הבסיסיות ביותר בעיני הן אלה המכונות "זכויות חברתיות וכלכליות": הזכות לבריאות, לשיכון, לחינוך, ולעבודה בכבוד – לישראלי ולזר, לצעיר ולמבוגר, לגבר ולאשה."


שרה קרמר

מיסדת ומנהלת מרכז יהודי-ערבי לפיתוח כלכלי מזה 14 שנים. בספטמבר תסיים את תפקידה במרכז ותחל תקופה לימודים של שנתיים בביה"ס למנהיגות חינוכית. כלת פרס יו"ר הכנסת לאיכות החיים ולמען סובלנות לשנה זו. קודם לעלייתה לארץ עבדה בארה"ב באגודה לזכויות מקבלי סעד. לפני ייסוד המרכז היהודי-ערבי גרה בכפר ערבי בתוכנית "ניצני שלווה". במשך 20 שנה מעורבת בפעילות בתחום שנוגע לקשיים בין אזרחים ערבים ויהודים בישראל. חברה באגודה משנת 2002.

"יש לי הכרות רחבה של המחסומים בפני הפיתוח במגזר הערבי. הייתי שמחה לתרום את הידע הזה לאגודה ולתרום את הכרותי עם ארגונים שונים כדי לחזק את הפעילות של האגודה בתחום של שוויון בין אזרחים פלשתינים ויהודים. יש לי ידע רב בגיוס משאבים."


אורנה שם-טוב

מנכ"ל מכון "זכויות – יעוץ ארגוני"; פיתוח קהילתי וגישור. חברה באגודה משנת 1987. עבדה באגודה כרכזת חינוך ובהמשך בהקמה ופיתוח הפעילות החינוכית בקרב כוחות הביטחון. במסגרת מכון "זכויות" עוסקת ביעוץ ארגוני לגופים וולנטרים ופיתוח פרוייקטים חברתיים לקידום זכויות אדם ואזרח. עסקה רבות בהכנת ניירות עמדה ויעוץ לגופים ממסדיים ולהתארגנות של אזרחים בקהילה, בתחום של קידום ומיצוי זכויות, כתשתית לפעולתם.

"תופסת את עצמי כשייכת לקהילה הפועלת בהתמדה לקידום זכויות אדם. בעלת עניין להרחיב את השיח על זכויות אדם: א. מבחינת שפת הדיון. מעבר לזכויות הקלאסיות הפוליטיות לזכויות חברתיות ואף לקהילתיות. ב. מבחינת סוג השיח וקהילת השותפים לעיצוב השיח משיח הנשען ומעוצב ע"י השפה המשפטית לשיח חברתי ששותפים לו קהלים רבים היכולים להשפיע על התפתחותו ברמת הנושאים. זכויות ערביי ישראל ומעמדם הוא האתגר הקשה והבוער ביותר בו הייתי רוצה לפעול."


עו"ד דורון תמיר

חבר האגודה מזה שלוש עשרה שנה וחבר הנהלה ברציפות מאז יוני 1996. מכהן כיו"ר ועדת אירגון וכספים של ההנהלה מזה למעלה משש שנים ומתוקף תפקיד זה נוטל חלק פעיל ורצוף בפעילות האגודה, בהכנת תקציבה השנתי ובקבלת החלטות שונות המתחייבות מפעילות הארגון. חבר בעבר של הועדה המשפטית וועדת החינוך של האגודה. חבר הנהלת ארגון "בזכות" (המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות). בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ושותף במשרד עורכי הדין יגאל ארנון ושות`.

"כמי שמכיר את הארגון לפני ולפנים, מעונין להמשיך ולתרום על מנת להרחיב את תחומי הפעילות של האירגון, חשיפתו לציבור הרחב וחיזוקו כגורם מוביל ודומיננטי, הנוטל חלק פעיל בעיצוב סדר היום הציבורי, בנושאים הקשורים בתחום פעילותו. "


מועמדים חדשים


ד"ר האלה אספניולי

מרצה במכללה הערבית בחיפה ובפורומים שונים. חברת הועדה למתן אות אמיל גרינצוויג של האגודה לזכויות האזרח; לשעבר חברת הנהלה בעדאלה ובארגון מוסאווה; יו"ר ועדת המעקב לחינוך ערבי; פעילה פמיניסטית ובמיוחד בנושאים הקשורים לזכויות אדם.

"אני דוגלת בעקרון השוויון הצדק החברתי וזכויות האדם בכלל. אני מאמינה כי הדיכוי לא מתחלק וכי יש קשר הדוק בין הדיכוי האישי והפגיעה בזכויות האדם לבין הדיכוי הפוליטי והפגיעה בזכויות העמים. לכן אני רואה בהצטרפותי לאגודה המשך למאבק שלי למען הצדק והשלום."


שמואל טולידאנו

בעבר כיהן כח"כ וכסגן ראש המוסד; בהווה מרצה מטעם צה"ל ומשטרת ישראל; איש בטחון, מזרחן, מטפל בדו-קיום היהודי ערבי כ-50 שנה; מרצה בפני קצינים, חיילים ושוטרים בענייני זכויות ערביי ישראל, אזרחי המדינה, לשוויון מלא.

"בתקופה קריטית זו ברצוני להיות שותף להחלטות האגודה בכל הקשור להתנתקות, סרבנות ועוד."


אורן טיר

בעל תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטת ת"א, תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית ורשיון לעריכת דין; בחמש השנים האחרונות משתתף בהגשת תוכניות ב"רדיו הר-הצופים", בהתנדבות; כמו כן מתנדב גם במסגרת אגודת ההומואים, הלסביות, הבי והטרנס; ובעל היכרות אישית עם תחום פגועי הנפש.

"כחבר הנהלה אשים דגש על מאבקים באפליה קבוצתית, כגון אפליה על רקע גזעני, שוביניסטי והומופובי."


פרופ` בנימין נויברגר

פרופ` למדעי המדינה. היה ראש התוכנית ללמודי דימוקרטיה לתואר שני באוניבסיטה הפתוחה; פרסם פרסומים רבים בנושא הדימוקרטיה; התמחות אקדמית בנושאים רלבנטיים – דימוקרטיה, זכויות אדם, לאומיות, דת ומדינה. שיתף פעולה עם האגודה במאבקם של אסירים בטחוניים על זכותם ללמוד בכלא במסגרת האוניברסיטה הפתוחה. מבקש לתרום מנסיונו בנושא זכויות האזרח ומביע דאגה עמוקה מהדרדרות הדימוקרטיה וזכויות האדם בישראל.

"אני רואה סכנה ממשית לקיומו ואיכותו של המשטר הדימוקרטי ולכן ההגנה על הדימוקרטיה צריכה להיות בעדיפות ראשונה. בנוסף לכך האגודה חייבת להגן על זכויות האדם והאזרח של הפלסטינים בשטחים, ערביי ישראל, העובדים הזרים ואוכלוסיות חלשות אחרות (כגון עולים מאתיופיה, עניים ונכים)."


עמיר סגל

סטודנט לפסיכולוגיה ולפילוסופיה. מרכז תא "זכויות אדם" באוניברסיטה העברית; מארגן פעילויות פוליטיות וחברתיות שונות באוניברסיטה העברית ומחוצה להבנושאים כגון דת ומדינה, וסחר בנשים ; כתב ופרסם בעיתוני סטודנטים; פעיל בעמותת הל"ל, כולל עריכת עיתון העמותה. יו"ר תא אופק חדש באוניברסיטה העברית; חונך במחלקת המתבגרים בביה"ח איתנים.

"כסטודנט עובד, בעיקר במשרות אבטחה, אני חי את חוסר הצדק כלפי מעוטי היכולת בחברה הישראלית, כלפי עובדי חברות כוח אדם וכלפי סטודנטים. אני מביא מחשבה צעירה אל האגודה, זווית ראיה חדשה ורעננה".


ענת סרגוסטי

עיתונאית, כתבת בכירה בערוץ 2. חברת הנהלת "איתך – משפטניות למען צדק חברתי"; חברת תנועת "אחותי – למען נשים בישראל"; השתתפות בכנסים בינלאומיים בנושא זכויות אדם; יוזמת ומרכזת קורס תקשורת ליצואי אתיופיה ע"ש ויקי שירן; חברת הנהלת קשב – מרכז להגנת הדמוקרטיה;
עשייה מקצועית ופעילות ציבורית סביב שלושה הצירים המרכזיים של זכויות האדם: פמיניזם, מודעות למיעוטים אתניים ולאומיים, ומודעות לפערים חברתיים. לימודים בארץ ובחו"ל של נושא המשפט הבינלאומי וזכויות האדם במובן הרחב של המושג. לאחרונה בחרה לעמוד בראש תוכנית להכשרת עיתונאים יוצאי אתיופיה, משום שבתקשורת העברית אין ייצוג לבני הקהילה.

"העבודה העיתונאית, ההשכלה המשפטית, היותי חברת הנהלת "איתך", השתתפות בכינוסים בילנאומיים שדנים בזכויות אדם של מיעוטים, שסייעה לי להכיר עשייה מתקדמת בעולם, והיכרות עם הבולטים בעשייה הזאת – כל אלה חיזקו את אמונתי בצורך להשתמש בצורה מושכלת בכלים שהדמוקרטיה מעניקה לנו, כמו התקשורת ובית המשפט, כדי לתקן עוולות ולדאוג לחלוקה שווינוית של המשאבים. דווקא מתוך התפיסה הביקורתית, אני מאמינה ביכולת להביא שינוי".


לינדה פוטרמן

מנכ"לית המחלקה להגשמה בהסתדרות הציונית העולמית; בעבר כיהנה כמנ"כלית שדולת הנשים וכחברה בועדת הכספים של השדולה; היתה חברת ועדת ביקורת במדרשת אדם; עבדה בפרוייקט נתיבי שלום בבתי ספר ישראלים (יהודים וערבים) ופלסטינים במסגרת ב"איפקרי" (מרכז ישראלי/פלסטיני למחקר ומידע) ; היתה חברה בועדת ביקורת של האגודה בשנים 2004-2003; עבדה בפרוייקט גישור ופישור בין תרבותי ב"מכון ירושלים לחקר ישראל" ולמדה את נושא הפישור בקורסים בוושינגטון, אוסטריה וירושלים.

"המאבק נגד אפליה ולמען זכויות אדם כערך וכאורח חיים, חשובים לי עוד מצעירותי בדרום אפריקה שם גדלתי בתקופת האפרטהייד, כחלק מה"אליטה" הלבנה, השולטת, המדכאת. אני סבורה שהאגודה עושה עבודה מצויינת בכל תחומי העשייה בהם היא עוסקת. אם אבחר כחברת הנהלה אשמח להשתלב בעשייה החינוכית או בתחום תלונות הציבור".


בנימין פרל

ראש ישיבה (הישיבה למדעים ואמנויות בתל-אביב). בעבר ניהל בתי ספר והיה שותף ביוזמות חינוכיות. מנחה וכותב תוכניות במדרשת "אדם"; במסגרת היותו חבר הועד המנהל במדרשת אדם עוסק במימד של החינוך לשוויון וסוגי הדמוקרטיה השונים, עיסוק במפגשים של בני נוער פלסטיניאים וישראלים לניסיון להדברות בין דתית; שותף בניסיונות לדיאלוג יהודי ערבי כגון עמותת נ.א.ס. (המסע היהודי-ערבי לפולין). שימש כיועץ לאגודה בצוות חשיבה להטמעת פעילות בבתי ספר (בהתנדבות).

"לדעתי האגודה צריכה להיות, בין היתר, גוף המציע עקרונות קונסטרוקטיביים לחיים של קבוצות מקוטבות, בכך שהיא תציע רעיונות מתוך נקודת מבט של זכויות הפרט. בחברה רב תרבותית, נקודת מבט כזו יכולה להיות כלי ראוי להתנהלות צודקת וראויה".


עו"ד עמרי קאופמן

עורך דין. עבד בעבר כעו"ד באגודה. מרצה מטעם האגודה בתחום דת ומדינה, מייצג תיקים המופנים על ידי האגודה (פרו-בונו).
חבר הוועדה לשלטון החוק ולזכויות האדם בלשכת עורכי-הדין; רכז פעילות פרו-בונו במשרד עוה"ד גולדפרב, לוי, ערן ושות`; פרסומים בתחום מעמדה של החילוניות במדינה יהודית ודמוקרטית. התמחה בתחום המשפט הציבורי (לרבות תרגול משפט חוקתי ומנהלי, ולימודי תואר שני בתחום זכויות האדם במסגרת המלגה של הקרן החדשה לישראל).

"מטרתי, באמצעות האגודה, היא להזכיר לכולנו, לרבות למערכות השלטון, את המחויבות לחלק המהותי שבהכרזת העצמאות, לפיו מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא משותתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות` – וכי אחרי ההצהרה, עלינו חובת ההוכחה.
לדעתי בנקודת הזמן הנוכחית בה מצויה החברה הישראלית, כאשר תשומת הלב הציבורית מוסטת (לא לגמרי) מענייני חוץ ובטחון (גם) לעניני החברה והפנים, קיימת חשיבות להגברת המודעות לחיוניות ההגנה על זכויות האדם – במובנם הרחב, לשם קיומה של ישראל כחברה צודקת יותר, ומכאן ראויה יותר."


עו"ד יהודית קרפ

לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה; כתבה פרסומים שונים הקשורים בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ובזכויות ילדים; כיהנה כחברה בוועדת האו"ם לזכויות הילד,; מעורבת במיוחד בפעילות בנושא מעמד האישה, בעיקר בנושא של אלימות נגד נשים ובנושא של סחר בנשים; עמדה בראש ועדה שהבטיחה שחשדות בגין עבירות של ישראלים בשטחים נגד תושבי האזור ייחקרו במהירות, בענייניות וביעילות (ועדת קרפ); בראש הועדה שגיבשה את חוק המאבק בארגוני פשיעה; בראש הועדה שגיבשה את החוק אשר נועד להתאים את הליכי החקירה במשטרה וההעדה לאנשים עם מוגבלות, ובראש הועדה שגיבשה את חוק זכויות נפגעי עבירות בהליך הפלילי; כתבה את חוות הדעת לגבי הבקשה למשפט חוזר למואשמים ברצח הנער דני כץ.

"מעריכה מאד את פעילותה החשובה של האגודה ומעוניינת לתרום לה. "


ורה רידר

עובדת בארגון " מוסאוה". מדריכה, עיתונאית; חברה בתאעיוש; פעילה גם במסגרת "קואליצית הנשים; פרסומים רבים בשפה הרוסית, אנגלית ועברית. בעבר חברה במחסום Watch; פעילה לקידום נושא זכויות האדם בחברה הרוסית.

"אני סבורה שנסיוני באירגוני זכויות אדם שונים יתן לי אפשרות לתרום לפעילות של האגודה. אני חושבת שאירגוני זכויות אדם אינם עוסקים מספיק בהסברה בקרב אזרחים דוברי רוסית בארץ. האגודה יכולה להיות במה מצויינת להסברה שכזאת. הייתי רוצה לראות פעילות למען זכותו של אזרח לא להגדיר את עצמו מבחינת דת או לאום, ולמען נישואים אזרחיים."


ד"ר נורה רש

חברה פעילה ב"מחסום ווטש" וב"יש דין"; אחראית על תהליך הבדיקה והעריכה של עדויות הנגבות בכפרי הפלשתינאים בשטחים הכבושים; יצאה לגמלאות לאחר קריירה אקדמית עניפה בביה"ס לחינוך באוניברסיטה העברית (במהלך השנים כיהנה כראש המגמה לסוציולוגיה של החינוך וראש מגמה של מנהל ומדיניות החינוך).

"ברצוני להשתלב באופן אקטיבי באגודה לזכויות האזרח בתחום שאוכל לדעתי לתרום בו."


ישראל שני

בעבר עסק בפיתוח קרקע, תכנון ופריצת דרכים, מילא תפקידים בשליחויות לחו"ל במדינות שונות. נשיא לשעבר ב"רוטרי" – קישון; כיום חבר הנהלת בית הגפן; חבר בועדת קליטה בעירית קרית מוצקין; חבר המועצה הציונית – מרחב חיפה; יו"ר הסתדרות הגימלאים בק. מוצקין; מרצה בנושאי "ארץ ישראל יפה".

"סבורני כי לאור הנתונים הנ"ל יהיה בידי לתרום לאגודה חיובית זו לזכויות האזרח בישראל".


מועמדים לוועדת הביקורת


מגיש מועמדות לכהונה נוספת


עודד עירון

יליד ירושלים 1955. בוגר האוניברסיטה העברית בהיסטוריה של עם ישראל וסוציולוגיה וכן תעודת הוראה בהיסטוריה. סטודנט לתואר שני במינהל ציבורי באוניברסיטת בר אילן. עובד ברשות הדואר בתפקיד איש משאבי אנוש. עוסק בפעילות חברתית מאז 1977 עם תום השירות הצבאי. שנת שירות בגבעת אולגה שבחדרה, ולאחריה שנתיים נוספות במקום, בעבודה עם ילדים במצוקה. משנת 1980 עד 1987 עבודה חינוכית עם ילדים ונוער במצוקה בשכונת שמואל הנביא ומוסררה בירושלים. חבר ב"שדולת הנשים בישראל" משנת 1991. יו"ר עמותת "מנוחה נכונה – ירושלים" וחבר הנהלת "מנוחה נכונה – ישראל" מ-1995 עד 2001. חבר באגודה לזכויות האזרח משנת 1994.


מועמדים חדשים לוועדת הביקורת


ארטורו אייפר

גיזבר המוקד להגנת הפרט משנת 2000. ניהל מערכות של ביקורת פנים באירגונים שונים.

"ברצוני לתרום בצורה פעילה לחיזוק זכויות אדם בארץ. הנני חושב שלי יש הכישורים המתאימים להיות חלק מועדת הביקורת, שבה אוכל להביא את ניסיוני הרחב בתחום. כמנהל חברת HI TECH אוכל להביא שיטות וטכניקות שללא ספק יתרמו ליעילות ולשקיפות של האגודה."


שרון טל

עורכת דין. מנהלת המחלקה המשפטית של המרכז לפלורליזם יהודי; בעבר – עוזרת משפטית של השופט (בדימ`) יעקב טירקל, בית המשפט העליון; יועצת משפטית בחברה הכלכלית באשקלון; בעבר – חברה בהנהלת "בצלם";
פרסמה: דת מדינה ובג"ץ, מוסף משפטי של עיתון הארץ, 2003, יחד עם עו"ד גלעד קריב.

"מניעי – רצון לתרום לפעילות האגודה, שהיא בעיני הארגון המוביל בארץ לזכויות אדם.
במסגרת תפקידי המפורטים לעיל, רכשתי ידע רב לגבי דרכי התאגדותן ופעילותן של עמותות, לרבות התמצאות במבנה האדמניסטרטיבי של עמותה. ידע זה, בצירוף הידע והמחויבות בתחום זכויות האדם, יכולים לסייע לביצוע תפקיד חברת ועדת ביקורת של האגודה. לטעמי, ועדת הביקורת היא גוף שיכול לתרום לפעילותן של עמותות בכלל, ואף באגודה יכול כלי הביקורת להוסיף לפעילות החשובה המתבצעת."

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Print
  • email

קטגוריות: האגודה - צוות והנהלה

סגור לתגובות.