|
כנס: אין כתובת - חסרי בית בישראל
האגודה לזכויות האזרח, התוכנית למשפט ורווחה באוניברסיטת תל אביב ומרכז מינרבה לזכויות האדם באוניברסיטה העברית בירושלים מזמינות את הציבור לכנס: "אין כתובת - הפרת זכויות האדם במדיניות הקיימת כלפי חסרי הבית בישראל והצעה לגיבוש מדיניות חדשה". הכנס יתקיים ביום חמישי, ה-7.5.09, באוניברסיטת תל אביב. הכניסה חופשית. לפרטים נוספים >>>
במקביל מפרסמות האגודה לזכויות האזרח והתוכנית למשפט ורווחה נייר עמדה ראשון מסוגו, הבוחן באופן מקיף את המדיניות הקיימת בישראל כלפי חסרי הבית. ראו דיווח על נייר העמדה בטור השמאלי של הגיליון.
|
|
"יש לי זכות לבית": מתוך ציורו של הילד ג'ובראן מוניר נעאמנה. הציור הוצג בתערוכה השנתית שמקיימת מחלקת החינוך של האגודה לרגל יום זכויות האדם הבינלאומי - "ילדים מציירים זכויות אדם". להגדלה לחצו על התמונה.
|
|
קצרצרים...
מספר דוגמאות לעשייתה של האגודה בתקופה האחרונה בתחום הזכויות החברתיות.
פניה למנכל"ית משרד החינוך: לפקח על שירותי העזרה הראשונה הניתנים בבתי הספר ע"י גורם חיצוני >>>
עתירה לבית המשפט לעניינים מינהליים בבאר שבע: להקים גן ילדים בכפר הבלתי מוכר רכמה שבנגב >>>
עתירה לבית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים: אין להפסיק באחת סיוע לצורך תשלום שכ"ד >>>
פניה לשר האוצר (בשיתוף ארגונים עמיתים): לא להרחיב את תוכנית ויסקונסין >>>
|
|
מבשלים עם ארז ותורמים לזכויות האדם
ארז קומרובסקי, השף והאופה, מייסד לחם ארז, חבר באגודת הידידים של האגודה לזכויות האזרח, תרם לאגודה סדנת בישול לקידום זכויות האדם בישראל. מפגש ההתרמה הייחודי התקיים בחודש שעבר בצהרי היום בכפר שמריהו.
בסדנת הבישול, שכללה גם ארוחת צהרים, השתתפו עשרים וחמישה אישה ואיש. ארז הביא טבון שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה ואפה פוקצ'ה מקמח דורום וחציל קלוי. עוד לימד איך לבשל דגים ואיך להכין סלטים טריים מירקות העונה עם אינספור תבלינים ועשבי תיבול. לקינוח נהנו המשתתפים ממלבי ותות שדה.
|
|
האגודה לזכויות האזרח בישראל היא ארגון עצמאי, בלתי מפלגתי ובלתי תלוי. מקור משאבינו הוא תרומות של קרנות ופרטים בארץ ובחו"ל, דמי חברות באגודה ופעילות התנדבותית. עצמאות האגודה ומקצועיותה מבוססים גם במדיניותנו ארוכת השנים שלא לבקש, ולא לקבל, מימון ממקורות מפלגתיים או ממשלתיים בישראל. כל תרומה לאגודה מוכרת לצורכי מס.
© האגודה לזכויות האזרח בישראל טלפון: 960-700-700-1 פקס: 6521219-02 ת"ד 34510 ירושלים 91000 אתר: www.acri.org.il אימייל: mail@acri.org.il
לגליונות קודמים >>>
|
|
|
|
אחד (במאי) מי יודע?
האחד במאי נתפס לא פעם כשריד אנכרוניסטי לימים ולאידיאולוגיות שחלפו מן העולם. האומנם זכויות העובדים בישראל ובעולם הוא נושא שאבד עליו הכלח? לא ולא! היום, אולי יותר מתמיד, אנו עדים מדי יום להחרפת הפגיעה בזכויות העובדים והמובטלים. המשבר הכלכלי והפיטורים הרבים שבעקבותיו מחלישים את כוחם של העובדים, ובלא היכולת לדרוש זכויות אנו צפויים לפגיעה בזכויות רבות נוספות של העובדים.
לרגל האחד במאי אנו מקדישים את הגיליון לזכויות חברתיות בכלל, ולזכויות עובדים ומובטלים בפרט. בהמשך תוכלו למצוא מערכי פעילות מיוחדים שהכינה מחלקת החינוך באגודה, העוסקים בזכותם של עובדים להתאגד ובעבודת ילדים; מידע על אבטלה בישראל ועל פעילות "מוקד זכויות מובטלים", מיסודה של עמותת מחויבות לשלום ולצדק חברתי, שעבר לפעול במסגרת האגודה לזכויות האזרח; דוח חדש וראשון מסוגו על תופעת חסרי הבית בישראל, שמפרסמים האגודה לזכויות האזרח והתוכנית למשפט ורווחה באוניברסיטת תל אביב, ועוד.
|
|
מערכי פעילות: זכותם של עובדים להתאגד, עבודת ילדים
אנו מציעים למחנכות/ים לנצל את ההזדמנות שמציב בפנינו האחד במאי כדי לשוחח על נושא כה חשוב, ועם זאת כמעט ולא מדובר במערכת החינוך - זכויות העובדים. לפניכם שני מערכי פעילות וקובץ כתבות אקטואליות שמתמקדות במצב בישראל. מערך הפעילות הראשון עוסק בזכות להתאגדות, ומאפשר לתלמידים להתנסות בדילמות מהתחום ולהבין את חשיבותה של זכות זו. המערך השני חושף את התלמידים לתופעה הקשה של עבודת-ילדים בעולם. לסיכום מובא בפניכם ריכוז אירועים הנוגעים לזכויות עובדים בצירוף שאלות מנחות לדיון בכיתה.
אנו במחלקת החינוך של האגודה לזכויות האזרח עומדים לרשותכם בכל שאלה, התלבטות והתייעצות.
הזמנה לשיחה חינוכית בנושא זכויות עובדים ומאבקי עובדים, מאת שרף חסאן, מנהל מחלקת החינוך של האגודה מערכי הפעילות >>> שער הפעילות החינוכית באתר האגודה >>>
|
|
מחויבים למאבק באבטלה
ב-1.3.09 החל "מוקד זכויות מובטלים", אשר הוקם בשנת 1998 במסגרת עמותת מחויבות לשלום ולצדק חברתי, לפעול במסגרת האגודה לזכויות האזרח. במשך עשר שנות פעילותו, פעל המוקד למתן סיוע פרטני מול הרשויות לדורשי עבודה ולתובעי דמי אבטלה וקצבת הבטחת הכנסה; למיצוב הידע בכל הנוגע לתחום האבטלה באמצעות הפקת דוחות עיוניים; ולהתוויתם של קווי מדיניות ראויים בתחום. מאז שנת 2004 היווה המוקד גם נדבך מרכזי בפרויקט מעקב אחר "תוכנית ויסקונסין", בשיתוף עם עמותת סינגור קהילתי. במסגרת פרויקט המעקב הביא המוקד, לצד שותפיו האחרים, לשינויים מהותיים בתוכנית.
במעבר של "מוקד זכויות מובטלים" לחסות האגודה לזכויות האזרח בא לידי ביטוי רצונה של האגודה להרחיב ולהעמיק את עשייתה בתחום הזכויות החברתיות בכלל, ובמימושן של הזכויות לעבודה, לביטחון סוציאלי ולקיום בכבוד בפרט. התעמקות בתחום האבטלה תאפשר לאגודה להוסיף ולהוות גורם מפתח במימושן של זכויות אלו, הנוגעות לשכבות המוחלשות ביותר בישראל.
להרחבה >>>
* התמונה מתוך שער החוברת "אבטלה בעיניים - דיוקנו של מחדל חברתי", שפרסמה עמותת מחויבות
|
|
נייר עמדה: אין כתובת - חסרי בית בישראל
כשנעלה הלילה על יצוענו בביתנו החמים, רבים בישראל, גברים ונשים, יחידים ומשפחות, קשישים וצעירים, ייוותרו ללא מקום לינה מסודר משלהם. חלקם יעבירו את הלילה ברחוב, בפארק, באתרי בניה או במקלט ציבורי, חלקם במקלטי לילה ובבתי מחסה לחסרי בית. חלקם ימצאו מקלט זמני אצל מכרים או ילונו במקום העבודה, בלי לדעת מה ילד יום המחר. חלקם ילונו בתנאים בלתי ראויים למגורי אדם.
האגודה לזכויות האזרח בישראל והתוכנית למשפט ורווחה באוניברסיטת תל-אביב מפרסמות בימים אלה נייר עמדה, מאת עו"ד גיל גן-מור ועו"ד דנה פריבך-חפץ. נייר העמדה בוחן לראשונה באופן מקיף את המדיניות הקיימת בישראל כלפי חסרי הבית, לאור חובת המדינה לכבד את זכויות האדם, ובפרט את הזכויות לקורת גג נאותה, לקיום בכבוד, לחיים ולבריאות. בנייר העמדה מוצגים הכשלים המהותיים במדיניות הקיימת כיום, שבגינם מופרות זכויות האדם של חסרי הבית בישראל, ומובאות המלצות למדיניות חדשה, המסתמכת בין השאר על ההתפתחויות בתחום הטיפול בחסרי בית במדינות שונות בעולם.
נייר עמדה: אין כתובת: הפרת זכויות האדם של חסרי הבית בישראל - תמונת מצב והצעה לגיבוש מדיניות חדשה >>> תקציר נייר העמדה >>>
|
|
מאמרים
אטיאס, איזה מין שר תהיה? כתב: עו"ד גיל גן-מור, האגודה לזכויות האזרח. המאמר פורסם באתר ynet ב-31.3.09
שלום רב לשר השיכון הטרי, אריאל אטיאס. ברכות לרגל כניסתך לתפקיד החדש. נכנסת זה עתה למשרד חברתי מרכזי ביותר, שאחראי לאחת מזכויות האדם החשובות - הזכות לדיור נאות. אני מקווה שתצליח במקום שבו כשלו קודמיך. "דירה נאותה במחיר סביר ובשכונה הולמת לכל משפחה" - זהו חזון המשרד שאותו אתה עומד להנהיג. אלא שחזון זה הפך בשנים האחרונות לסיסמא ריקה מתוכן. מצוקת הדיור נוגעת לכולם: יהודים וערבים, ותיקים ועולים, קשישים וזוגות צעירים, תושבים בפריפריה ובמרכז הארץ, חילונים וחרדים. אין זה הזמן להיות סקטוריאליים. יהיה עליך לפעול לביצוע מספר רפורמות חיוניות בתקופת כהונתך.
למאמר המלא >>>
להגדיר את גבולות ההפרטה כתבה: עו"ד מיכל פינצ'וק, האגודה לזכויות אזרח. המאמר פורסם (בקיצורים קלים) בעיתון TheMarker ב-23.3.09
בעוד רכבת ההפרטה שועטת קדימה, מערכת החוק מפגרת מאחור. עד היום נמנע היועץ המשפטי לממשלה מלהוציא הנחיות ברורות למשרדי הממשלה בנוגע למהלכים שבהם יש לנקוט טרם קבלת החלטה בדבר הפרטת שירותים בכלל, וכאלה המשליכים על זכויות האדם בפרט - מהלכים כגון יידוע הציבור, קיום מחקר יסודי בדבר סכנה לפגיעה בזכויות אדם או עיגון מנגנוני פיקוח. נוסף על כך, למרות קיומן של הצעות חוק רבות העוסקות בהפרטת שירותים ציבוריים, היועצת המשפטית של הכנסת אינה מוציאה הנחיות למחוקקים, בנוגע לנקודות מפתח שיש לכלול בחקיקת ההפרטה על מנת לצמצם את הפגיעה הפוטנציאלית בזכויות אדם.
למאמר המלא >>>
|
|
|