הקו החם  |  תרומה  |  תמיכה והצטרפות  |   הצטרפות/הסרה מרשימת תפוצה  | פברואר 2007   
 
הציבור מוזמן


האגודה וסינמטק חיפה מזמינים את הציבור למפגש החמישי בסדרת מפגשים בנושא זכויות האדם, שיתקיים ב-25.3.07. נושא המפגש: זכויות אנשים עם מוגבלויות. יוקרן הסרט "צבע גן העדן" (על הסרט, מאתר "האוזן השלישית"). מרצה: סילביה טסלר-לזוביק, מנכ"ל "בזכות" - המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות: על שילוב בקהילה של אנשים עם מוגבלויות, בדגש על נכי נפש. 


האגודה לזכויות האזרח ו"במקום" מפעילים קו יעוץ לתושבי ירושלים המזרחית בנושא תכנון ובניה
הקו מספק אוזן קשבת וייעוץ מקצועי תכנוני ומשפטי ללא תשלום. הקו פועל בטלפון 6518033-02 בכל יום שני בשעות 10:00-13:00.
* בתמיכת האיחוד האירופי. 


באשדוד פועל מוקד לפניות ציבור לעולים חדשים, המאוייש על ידי סטודנטים ממכללת ספיר, דוברי עברית, רוסית, אמהרית וספרדית. טלפון: 8678167-08, בית עולים ו רחוב שלמה בן יוסף 16 (על יד קופ"ח, מול שוק ו), בימים ב'-ה' בשעות 15.00-19.00.
הפרוייקט בשיתוף המחלקה לקליטת עליה בעירית אשדוד ומכללת ספיר.



 
חדש באתר


  האגודה, איחוד ועדי ההורים של ירושלים המזרחית ועמותת עיר עמים (הפועלות יחד במסגרת הקואליציה לקידום החינוך הערבי-פלסטיני בירושלים המזרחית) פרסמו מדריך להורים בנושא רישום לגנים ולבתי הספר והעברה בין בתי ספר. זאת לנוכח המחסור החמור בכיתות לימוד במערכת החינוך העירונית בירושלים המזרחית, והתקלות הרבות בהליכי הרישום לגנים ולבתי הספר באזור זה. המדריך (ראו גם תרגום לעברית) הופץ בירושלים המזרחית בכ-40,000 עותקים.


 מאז בניית גדר ההפרדה בתוך הגדה המערבית, הכריזה ישראל על האזור שבין גדר ההפרדה לבין הקו הירוק ("מרחב התפר") כעל שטח צבאי סגור, והטילה "משטר היתרים" המסדיר את הכניסה לאזור ואת השהיה בו. לאגודה התנגדות נחרצת למצב זה, והיא נאבקת לשינויו בבית המשפט. אולם כל עוד משטר ההיתרים נמשך, היא מבקשת להביא מידע מעשי שיסייע לאוכלוסיה להתמודד עמו. דף מידע בנושא, בערבית ובעברית, הופץ לפעילי שטח של ארגונים המסייעים לתושבים באזור. 










 
האגודה לזכויות האזרח בישראל
היא ארגון עצמאי ובלתי תלוי.
משאביה הכספיים מקורם בדמי חברות ובתרומות מהארץ ומחו"ל, והיא אינה מקבלת מימון ממקורות מפלגתיים או ממשלתיים.
כל תרומה לאגודה מוכרת לצורכי מס.

© האגודה לזכויות האזרח בישראל
טלפון: 960-700-700-1
פקס: 6521219-02
ת"ד 34510 ירושלים 91000
אתר: www.acri.org.il
אימייל: mail@acri.org.il


לגליונות קודמים >>>

 
מיטה לכל אסיר


בג"ץ קיבל את עתירתם של רופאים לזכויות אדם והאגודה לזכויות האזרח, שהוגשה באמצעות התוכנית לזכויות אדם בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א, בדרישה לספק מיטה לכל אסיר, ולאסור על הלנתם של אסירים על הרצפה. בפסק הדין נתן בג"ץ תוקף של צו מוחלט להתחייבות המדינה, שלפיה על שירות בתי הסוהר לספק מיטה לכל אסיר החל מ-1.7.07. עוד הוסיף בג"ץ וקבע, כי חריגה מהחובה הזו תיתכן רק במצבים חריגים ונדירים.


 
אין לי ארץ


בפסק דין תקדימי קבע בית המשפט לעניינים מינהליים בתל-אביב, שעל משרד הפנים לגבש קריטריונים לטיפול בחסרי אזרחות השוהים בישראל. פסק הדין ניתן בעתירת האגודה בשם שלושה אנשים, אזרחי ברית המועצות לשעבר, שמצאו את עצמם חסרי אזרחות עם התפרקותה. השלושה שוהים בישראל ללא מעמד, אך אין אפשרות לגרשם ממנה. כחסרי מעמד בישראל, אין בידם רישיון עבודה והם אינם זכאים לזכויות סוציאליות. עוד קובע פסק הדין, שבעת בירור הפניות יובטח כי חסרי האזרחות יקבלו לפחות רישיון ישיבה ועבודה בישראל.


 
לבד בעולם


בעקבות גירושם הצפוי של כמה עשרות קטינים, חלקם יתומים, השוהים בארץ לבדם, עתרו מוקד סיוע לעובדים זרים והאגודה בדחיפות לבג"ץ. הארגונים דורשים, כי לפני גירושו של כל קטין, הנמצא בישראל לבדו, תיערך בדיקה של פקיד סעד, שיקבע שגירושו עולה בקנה אחד עם טובתו, ויובטח שיש גורם במדינה הקולטת, שיקבל את הקטין וידאג לרווחתו. בעקבות הגשת העתירה הוציא בג"ץ צו ארעי, שעל פיו, עד לקבלת החלטה בעתירה, אין לגרש מישראל קטינים בלתי מלווים. 






 
כורעים תחת העומס


שירותי הרווחה בירושלים המזרחית סובלים מאפליה מתמשכת בתקצוב ובהקצאת תקנים, מצב המטיל עומס בלתי אפשרי על העובדים הסוציאליים. כך, מטפל היום כל עובד סוציאלי בירושלים המזרחית בממוצע בכ-360 משקי בית, ובהם למעלה מאלף נפשות, בעוד עובד סוציאלי במערב העיר מטפל בממוצע בכ-165 משקי בית, ובהם כ-440 נפשות. בפניותיה לעיריית ירושלים ולמנכ"ל משרד הרווחה בעניין, תיארה האגודה את הצורך המיוחד של תושבי ירושלים המזרחית בשירותי רווחה, ודרשה כי האפליה תתוקן כבר בתקציב 2007.


 
אין כניסה ל"שחורים"


האגודה הגישה תביעה בבית משפט השלום בתל אביב-יפו, באמצעות התוכנית לזכויות אדם בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, בשם סטודנט ממוצא אתיופי, שלא הורשה להיכנס למועדון "קומפורט 13" בתל אביב. הסלקטורית התעלמה ממנו ומחבריו, "השחורים" היחידים שהמתינו במקום, בשעה שעוד ועוד "לבנים", שהגיעו אחריהם, הוכנסו למסיבה לאחר המתנה קצרה. בתביעה מתבקש בית המשפט לפסוק לזכות התובע פיצויים בסך 100,000 ש"ח. כן מתבקש בית המשפט לקבוע כי שיטת הסלקציה אינה חוקית, ולהורות למועדון ולמארגן המסיבות לחדול ממנה לאלתר.


 

האגודה מוציאה מדי חודש ידיעון אלקטרוני (ניוזלטר), הנשלח במייל לרשימת תפוצה 
של מעל 6,000 נמענים.
הידיעון מאפשר לנו לשמור על קשר שוטף 
עם חברים, פעילים, תומכים ומתעניינים, 
הן כערוץ להעברת מידע 
על זכויות האדם ועל פעילות האגודה, 
והן כערוץ לקבלת תגובה על מידע זה. 
נשמח לצרף גם אותך לרשימת מקבלי הידיעון, 
באמצעות משלוח הודעה 
עם פרטי כתובת הדואר האלקטרוני שלך 
לחגית אדיב במייל: hagit@acri.org.il.